Παρέμβαση του Νίκου Χαρδαλιά για την παράνομη Θεία Κοινωνία στο Κουκάκι

Ζητά την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Παρέμβαση του Νίκου Χαρδαλιά για την παράνομη Θεία Κοινωνία στο Κουκάκι

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε μία παρέμβαση σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε στο Κουκάκι με τον ιερέα που τέλεσε παράνομα Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα της εκκλησίας, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τα περιστατικά με τη Θεία Κοινωνία σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, και ενώ τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι σε πλήρη ισχύ.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία.

Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», ενώ γνωστά έγιναν και τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

Τι συνέβη στο Κουκάκι

Το πρώτο περιστατικό που έγινε γνωστό συνέβη την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, με ιερέα να κοινωνεί πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκδίδοντας ανακοίνωση.

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Και καταλήγει: «Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Στην περίπτωση του Κουκακίου, ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.

Πηγή: iefimerida.gr