Κέρκυρα: Ιερέας κοινώνησε πιστούς σε εκκλησία παρά την απαγόρευση

Στο ναό υπήρχαν 15 άτομα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κέρκυρα: Ιερέας κοινώνησε πιστούς σε εκκλησία παρά την απαγόρευση

Ιερέας κοινώνησε πιστούς σε εκκλησία παρά την απαγόρευση, ενώ στην εκκλησία υπήρχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σύνολό τους μάλιστα ξεπερνούσε τα 15 άτομα μέσα στον ναό.

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασιας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικος Χαρδαλιας, με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν χθες, Κυριακή των Βαϊων 12 Απριλίου 2020, σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα.

Στην Κέρκυρα, η Κυριακή των Βαΐων ήταν σίγουρα διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Η λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά θα γινόταν εντός του ναού κεκλεισμένων των θυρών.

Οπως αναφέρει το τοπικό σάιτ kerkyrasimera, στην εκκλησία -πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες- υπήρχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σύνολό τους μάλιστα ξεπερνούσε τα 15 άτομα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες, μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, παρά τις απαγορεύσεις και την ξεκάθαρη θέση της Πολιτείας για τις εκκλησίες κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο κουκάκι ωστόσο ιερέας πήγε στο αυτόφωρο

Κέρκυρα ιερέας κοινωνία

Ωστόσο εκτός από την κοινωνία σε κρίσιμη κατάσταση είναι το βρέφος στην Ξάνθη

Σε σοβαρή κατάσταση το βρέφος στην Ξάνθη που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Διασωληνωμένο και σε σοβαρή κατάσταση παραμένει ένα κοριτσάκι 15 μηνών από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης που ήταν θετικό στον ιό.

Διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση παραμένει ένα κοριτσάκι 15 μηνών από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την Κυριακή (12/4). Το βρέφος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας. Την ίδια ώρα τα άλλα δύο βρέφη εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμώξεων.

Πρόκειται για δύο βρέφη 3,5 και 9 μηνών τα οποία, αρχικά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο». Οι γονείς των νεογέννητων, υποβάλλονται σε εξετάσεις ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Σε επαγρύπνηση βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ και για τον οικισμό οικισμό Ρομά στο Δροσερό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη την Κυριακή με ελικόπτερο του ΠΣ στο Δροσερό Ξάνθης, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για να εξετάσει την κατάσταση ενώ ακολούθησε ευρείας σύσκεψης εμπλεκόμενων φορέων, υγειονομικών και διοικητικών παραγόντων. Μεγάλη ανησυχία ωστόσο έχει προκληθεί και στην Κύπρο με κρούσματα

Κορωνοϊός βρέφος Ξάνθη

Μαζικά τεστ στο Δροσερό

Τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην Ξάνθη από την Κυριακή, έχουν χωρίσει το Δροσερό σε τρεις τομείς και κάνουν μαζικά λήψεις δειγμάτων σε συνολικά 300 άτομα (100 ανά τομέα) καθώς και μερικές δεκάδες σε άλλες περιοχές που είχαν συσχέτιση με το κρούσμα «μηδέν» του συνοικισμού.

πηγή: ethnos.gr