Έσκασε διάγγελμα από Μητσοτάκη - Σήμερα, τι ώρα;

Τι θα αναφέρει ο πρωθυπουργός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έσκασε διάγγελμα από Μητσοτάκη - Σήμερα, τι ώρα;

Έσκασε διάγγελμα από Μητσοτάκη, για σήμερα. Τι ώρα θα βγει να απευθύνει τον λόγο στον ελληνικό λαό; Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην τρέχουσα κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό φαίνεται πως ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό της χώρας να είναι πιθανό σήμερα (13/4) το απόγευμα να απευθυνθεί στο κοινό, λογικά εν όψει του Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην τρέχουσα κατάσταση με τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσει για την πλειονότητα των πολιτών που έχουν επιδείξει προσωπική ευθύνη και τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τους πολίτες να συνεχίσουν την πιστή εφαρμογή των μέτρων, ειδικά τις ημέρες του Πάσχα για να μην πάνε χαμένα όλα όσα έχουν πετύχει μέχρι τώρα.

Ενα μήνυμα και με αφορμή το Πάσχα, που φέτος για όλους θα είναι διαφορετικό. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε άλλα μέτρα, καθώς νωρίτερα έκανε ανακοινώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφορικά με το όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για τις ημέρες του Πάσχα, τονίζοντας πως θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι. Δείτε ωστόσο με τι καιρό θα κάνουμε πάσχα

athensmagazine.gr

Παράλληλα και ο Στέλιος Πέτσας έκανε ανακοινώσεις για το Πάσχα

Απόφαση "βόμβα" της κυβέρνησης για το Πάσχα και τα μέτρα λόγω κορωνοϊού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς και ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς και ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση.

Οι έλεγχοι θα γίνουν αυστηρότεροι για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις

Θα ήταν άδικο να παρασυρθούμε από την Άνοιξη και να παραβιάσουμε τα περιοριστικά μέτρα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Παράλληλα τόνισε ότι οι έλεγχοι των αρχών είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι. Επίσης επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορονοϊού κι ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ελέγχονται όλες οι παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και τρων τρένων, λιμάνια και αεροδρόμια. Επίσης ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, σε προσφυγικές και μεταναστευτικές δομές αλλά και για ειδικές ομάδες, άστεγους και εξαρτημένους.«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», είπε.

Προετοιμάζεται η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά «δεν είμαστε ακόμη εκεί»
Ταυτόχρονα επισήμανε ότι προετοιμάζεται η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά «δεν είμαστε ακόμη εκεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά». Όπως είπε ο κ. Πέτσας «το μόνο βέβαιο είναι ότι όσο πιο πολύ πειθαρχούμε στα περιοριστικά μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αργή και μακρόσυρτη επιστροφή στην κανονικότητα».

Μάλιστα στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε «ούτε σήμερα επιτρέπονται τέτοιες μετακινήσεις. Είναι συγκεκριμένες αυτές που επιτρέπονται. Ο κίνδυνος είναι η χαλάρωση. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί να αποτραπούν οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών».