Τα αποτελέσματα από τα δείγματα των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Πόσοι βρέθηκαν θετικοί;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα αποτελέσματα από τα δείγματα των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Στη δημοσιότητα βγήκαν τα αποτελέσματα από τα τεστ που διενεργήθηκαν στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, με μία 18 χρονη κοπέλα και τον σύζυγό της, να βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Ένα θετικό στον κορωνοϊό δείγμα βρέθηκε σήμερα από τα 52 συνολικά που ελέγθηκαν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κρούσμα αφορά 18χρονη Ρομά που είναι ιχνηλάτηση από την περιοχή της Νέας Σμύρνης, ενώ δείτε και τι ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σύζυγός της είναι επίσης θετικός στο ιό και για το λόγο αυτό έγινε η λήψη δείγματος.

Η γυναίκα έχει ελαφρά συμπτώματα και θα παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Δείγματα κορωνοϊού Ρομά

Πηγή: protothema.gr

Πότε ξεκινούν τα τεστ για το εμβόλιο σε άνθρωπο

Σας αφορά! "Έσκασε" πληροφορία για τα εμβόλια του κορωνοϊού. Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα τεστ σε άνθρωπο; Διαβάστε τα όσα λένε οι ειδικοί γύρω από το θέμα.

Στο τέλος του Απριλίου θα ξεκινήσουν τα πρώτα τεστ εμβολίου για τον κορωνοϊό στον άνθρωπο αποτέλεσμα της συνεργασίας της ιταλικής εταιρίας Advent –Irbm με το ινστιτούτο Jenner του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας, Πιέρο Ντι Λορέντσο, ο στόχος είναι να μπορέσει να ξεκινήσει η χορήγηση του εμβολίου από τον Σεπτέμβριο σε νοσηλευτικό προσωπικό και δυνάμεις ασφαλείας, έστω και αν δεν θα έχει ακόμη ολοκληρωθεί όλη η πειραματική φάση, διότι οι πολίτες αυτοί ανήκουν σε κατηγορίες αυξημένου κινδύνου.

Το εμβόλιο θα αποσταλεί από την Πομέτσια, κοντά στη Ρώμη, στη Βρετανία, όπου θα ξεκινήσουν τεστ σε 550 υγιείς εθελοντές.

Ο Ντι Λορέντσο πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένη φάση η χρηματοδότηση από μέρους μεγάλων διεθνών επενδυτών και μιας σειράς κυβερνήσεων, για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και παραγωγή του εμβολίου. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρίας Advent- Irbm, έχει ήδη εξακριβωθεί με επαρκή στοιχεία η μη τοξικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου και για τον λόγο αυτό αποφασίσθηκε να αρχίσει αμέσως η πειραματική φάση στον άνθρωπο.

Πηγή: iefimerida.gr

Να πούμε ότι πριν λίγο είχαμε και την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Πόσα τα νέα κρούσματα;