Κορωνοϊός: Θετική νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Θετική νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ

Συναγερμός σήμανε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όταν μια νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στο τεστ που έκανε για τον φονικό ιό κορωνοϊό. Η γυναίκα εργάζεται σε τμήμα της 3ης Χειρουργικής Κλινικής και είχε έρθει σε επαφή με κρούσματα του ιού

Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην Γ' Χειρουργική Κλινική, όπου εργαζόταν όπως είπαμε η νοσηλεύτρια, μεταφέρθηκαν στην Γ' Παθολογική Κλινική, όπου και εκεί βρίσκονται ασθενείς με Covid- 19.

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που μοιράστηκαν μεταξύ του προσωπικού της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σινάι Γκρέις στο Ντιτρόιτ, και δείχνουν τα πτώματα ασθενών με κορωνοϊό, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο σε άδεια δωμάτια του νοσοκομείου και σε φορτηγά ψυγεία στο πάρκινγκ. Ανατριχιάζουν οι εικόνες.

κορωνοϊός νοσοκομείο

Στους 102 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Στους 102 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα με μια γυναίκα να χάνει την ζωή της, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης (15/4).

Άλλο ένα θύμα μετρά η Ελλάδα από τον κορωνοϊό καθώς όπως έγινε γνωστό το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης κατέληξε μια ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπουλη.

Η άτυχη γυναίκα, η οποία είναι ο 102ος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ήταν ηλικίας 86 ετών.Την Μεγάλη Τρίτη είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μια 96χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τα κρούσματα στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 2.170 με 76 ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου στην Ελλάδα (R0) έχει μειωθεί και πλέον είναι κάτω από 1, δηλαδή ένας ασθενής μολύνει λιγότερους από έναν υγιή. Να σημειώσουμε ότι έχουμε και εξελίξεις με το βρέφος στο Ιπποκράτειο. Ποια η κατάσταση της υγείας του;

Πηγή: protothema.gr