Έκτακτο! Σεισμός τώρα στην Πτολεμαΐδα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο! Σεισμός τώρα στην Πτολεμαΐδα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε τώρα (15/4) κοντά στην Πτολεμαΐδα. Δείτε τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τα Ρίχτερ και που ακριβώς έγινε.

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Πτολεμαΐδα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό του βάθος από την άλλη υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Βάσει και της μέτρησης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η δόνηση έγινε13 χλμ. Ανατολικό – βορειοανατολικά της Πτολεμαΐδος. Να σημειώσουμε ότι χθες έγινε και σεισμική δόνηση στη Ζάκυνθο Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Εκτός από την Πτολεμαΐδα σεισμό 3,2 Ρίχτερ είχαμε και στην Κόρινθο

Σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (14/4) κοντά στην Κόρινθο, με τον εγκέλαδο να χτυπά και να γίνεται αισθητός ακόμη και στην Αττική. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και πρόσφατα, συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής (12/4), όταν ακόμα ένας σεισμός χτύπησε την Κόρινθο.

σεισμός στην Κόρινθο

Η δόνηση ήχησε, συγκεκριμένα, στις 07:38 στα 18 μόλις χιλιόμετρα από την πρωτεύουσας της Κορινθίας και ήταν της τάξης των 3.2 Ρίχτερ, ενώ είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Πριν από αυτό είχε προηγηθεί και άλλη δόνηση

O σεισμός έλαβε χώρα στις 15.02 το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στην Κόρινθο και είχε επίκεντρο, 17 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Κορίνθου, με το εστιακό του βάθος να είναι τα 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός αναστάτωσε λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων (14.04.2020) την Κόρινθο. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου, η ένταση της δόνησης ήταν 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε χθες το μεσημέρι και στην περιοχή της Κρήτης, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συχνότητα των σεισμικών δονήσεων που δείχνουν να «χτυπούν» σχεδόν καθημερινά το Αιγαίο.