Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ονδούρα

Τρόμος!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ονδούρα

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά από την Ονδούρα, ύψους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Πέμπτης

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 55 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοανατολικά του Σαβάνα Μπάιτ. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στη βόρεια Ονδούρα, αλλά και στο γειτονικό Μπελίζ, ενώ πριν από λίγο σεισμός σημειώθηκε και στη Ρόδο.

Πηγή: athensmagazine.gr

Από το σεισμό των 6 βαθμών στην Ονδούρα στον σεισμό στη Μυτιλήνη

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» πριν από λίγα λεπτά τη Μυτιλήνη, ύψους 3,2 στην κλίμακα Ρίχτερ, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού για τη συχνότητα των σεισμικών δονήσεων στο Αιγαίο.

Σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε στις 06:59, στη Μυτιλήνη.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ. σύμφωνα με το EMSC. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 54 χλμ. δυτικά της πόλης της Μυτιλήνης.

σεισμός στη Μυτιλήνη

Πηγή: athensmagazine.gr

Από το σεισμό στη Μυτιλήνη στο σεισμό στην Κόρινθο που ήταν αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή της Κορίνθου, ο οποίος μάλιστα έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας. Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που «χτύπησε» την περιοχή.

Σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (14/4) κοντά στην Κόρινθο, με τον εγκέλαδο να χτυπά και να γίνεται αισθητός ακόμη και στην Αττική. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και πρόσφατα, συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής (12/4).

Η δόνηση ήχησε, συγκεκριμένα, στις 07:38 στα 18 μόλις χιλιόμετρα από την πρωτεύουσας της Κορινθίας και ήταν της τάξης των 3.2 Ρίχτερ, ενώ είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κόρινθο

Πηγή: athensmagazine.gr