Κορωνοϊός: Ατελείωτες ουρές σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία - Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Αναλυτικά το ωράριο των σούπερ μάρκετ για σήμερα, αύριο και το Μεγάλο Σάββατο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Ατελείωτες ουρές σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία - Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Ατελείωτες είναι οι ουρές σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία εν μέσω κορωνοϊού, μιας και όλοι ετοιμάζονται για το Πασχαλινό τραπέζι. Δείτε τις εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Μεγάλες ουρές σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες καταγράφηκαν από το πρωί σε αρκετές περιοχές της Αττικής με τους πολίτες, πάντως, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας που ζητούν οι ειδικοί προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ο καλός καιρός αλλά και το γεγονός πως βρισκόμαστε τρεις ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα έβγαλαν τον κόσμο έξω, ο οποίος έσπευσε για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού. Το protothema.gr κατέγραψε εικόνες από την Κηφισιά, την Νέα Ερυθραία, την Πατησίων, το Παγκράτι αλλά και το Μαρούσι.

Κάποιοι, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν ενώ άλλοι περίμεναν υπομονετικά περιμένοντας έως και μια ώρα όρθιοι ωσότου φτάσει η σειρά τους να εξυπηρετηθουν με τις συστάσεις να γίνονται συνεχώς από τα μεγάφωνα να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων κάτι που οι καταναλωτές τηρούσαν.

Την ίδια ώρα και παρά τις ανακοινώσεις ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, ουρές σχηματίστηκαν και σε τράπεζες με συνταξιούχους να περιμένει για περισσότερο από μισή ώρα μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Μεγάλη Πέμπτη τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοιχτά μέχρι και τις 21:00 το βράδυ ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τη μια το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο κ. Χαρδαλιάς, τα κοιμητήρια θα παραμείνουν κλειστά την Μεγάλη Παρασκευή στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Σκηνές "Aποκάλυψης" στα σούπερ μάρκετ της Ιταλίας

Σκηνές "Αποκάλυψης" στα σούπερ μάρκετ της Ιταλίας, καθώς η χώρα είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού και σε καραντίνα με αποτέλεσμα να έχουν πανικοβληθεί και να μαζεύουν τρόφιμα για να ανταπεξέλθουν.

Από σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου μια ολόκληρη χώρα, η γειτονική μας Ιταλία, τίθεται σε καραντίνα και οι μετακινήσεις ενός πληθυσμού 60 εκατομμυρίων ανθρώπων περιορίζεται σε σημαντικό βαθμό. Από σήμερα τα ταξίδια στην Ιταλία επιτρέπονται μόνο για «επείγουσες εργασιακές καταστάσεις και μόνο αν συντρέχουν λόγοι υγείας. Τα άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά στον Covid-19 απαγορεύονται να βγουν από το σπίτι τους για κανέναν λόγο και αιτία.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε ότι τώρα είναι «η ώρα της ευθύνης». «Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται "εγώ μένω σπίτι"», πρόσθεσε. «Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , κατέληξε ο Τζουζέπε Κόντε. Εντωμεταξύ αναστέλλονται πτήσεις! Από ποια εταιρία και σε ποιο μέρος;

Όλες οι ιδιωτικές εταιρείες αλλά και το Δημόσιο της Ιταλίας θα εργάζεται σήμερα από το σπίτι. Απαγορεύτηκαν επίσης οι δημόσιες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις, αθλητικές συναντήσεις αναβάλλονται ή ακυρώνονται και φυσικά όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ της Ιταλίας θα λειτουργούν από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα με παράκληση: να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου κατά την εξυπηρέτηση των πελατών. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν ανοικτά, αλλά τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα υποχρεούνται να κατεβάζουν ρολά την ημέρα πριν και ανήμερα μεγάλων εθνικών εορτών.

Οι καθεδρικοί και άλλοι ναοί της Ιταλίας δεν κλείνουν. Θα πρέπει και σε αυτήν την περίπτωση να τηρείται η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου. Γάμοι, βαφτίσια και κηδείες απαγορεύτηκαν.
Ιταλία κόκκινη ζώνη

Οι Ιταλοί μην μπορώντας να βγουν από το σπίτι και βλέποντας τη χώρα τους σε καραντίνα στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περιγράψουν την κατάσταση που βιώνουν. Το trending χάσταγκ στην Ιταλία είναι το #ItaliaZonaRossa.

Ένα βίντεο που ανέβηκε στο Twitter είναι χαρακτηριστικό της τρέλας που επικρατεί στα σούπερ μάρκετ της χώρας μετά την επιβολή της καραντίνας.

«Κάθε μέρα και χειρότερα. Θέλω απλά να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και να επιστρέψω στη βαρετή καθημερινότητά μου», αναφέρει ένας άλλος χρήστης στο Twitter ενώ αρκετά είναι τα μηνύματα συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ιταλίας εξαιτίας του κορωνοϊού και της καραντίνας.

athensvoice.gr