Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Τι αλλάζει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθημερινή ενημέρωση για τον ιό. Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας αυτές τις μέρες.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι από το Μεγάλο Σάββατο στις 21:00 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρα του Πάσχα, επεκτείνονται σε όλη τη χώρα τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Διπλασιάζεται το πρόστιμο για παράνομη μετακίνηση στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων/ για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Τι ισχύει για τη μετακίνηση για την παροχή βοήθειας - Όλα όσα ανέφερε ο Χαρδαλιάς για τα νέα μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνεται αυστηρότατος έλεγχος για την μετακίνηση για παροχή βοήθειας (επιλογή 4). Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, όσοι δηλώνουν ότι θα μετακινηθούν για αυτή την αιτία θα ελέγχονται ενδελεχώς. Η παράνομη χρήση της εν λόγω μετακίνησης θα συνεπάγεται με πρόστιμο 400 ευρώ, ενώ για όσους είναι σε αυτοκίνητο θα τιμωρείται με 150 ευρώ ο συνοδηγός και θα αφαιρούνται πινακίδες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας νέα μέτρα Νίκος Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς: «Ο 1 στους 10 που είναι απείθαρχος μας αναγκάζει να κάνουμε ισχυρότερα τα μέτρα»

Ξεκινώντας την σημερινή του ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αναφέρθηκε στην δημοσκόπηση που έδειξε ότι 9 στους 10 θα πειθαρχήσουν, θα κάνουν Πάσχα στο σπίτι τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Έρχεται αύξηση των προστίμων

Πρόστιμα "φωτιά" θα έρθουν για τους παραβάτες αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας με την ΕΛΑΣ να βγάζει drones και να χρησιμοποιεί ειδικά κιάλια. Ποια είναι τα νέα μέτρα που φέρνει ο κωρονοϊός;

Εδώ και μέρες η κυβέρνηση αναφέρει σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτραπεί η έξοδος των πολιτών από τα αστικά κέντρα, με τον Νίκο Χαρδαλιά να κάνει λόγο για «ανευθυνότητα» όσων επιχειρήσουν να αγνοήσουν τα μέτρα. Ηδη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα αποφευχθεί η έξοδος, από την Παρασκευή ξεκινά σταδιακά η μεγαλύτερη αστυνόμευση στα μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα, η οποία θα κορυφωθεί αρχικά την Κυριακή των Βαϊών και φυσικά την Μεγάλη Εβδομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως η ΕΛ.ΑΣ, ετοιμάζει ειδικά μέτρα καθώς πέρα από τα κλειστά διόδια, δεν αποκλείουν την προσπάθεια κάποιων να φύγουν προς την επαρχία από παλιούς δρόμους της Περιφέρειας. Γι' αυτό, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, η αστυνομία ετοιμάζεται να επιστρατεύσει ακόμη και κιάλια νυχτερινής όρασης σε κρίσιμα σημεία διέλευσης προς τα δυο εθνικά οδικά δίκτυα, άλλα και στις παρακαμπτήριες οδούς.

Εκτός των άλλων, η ΕΛ.ΑΣ θα επιστρατεύσει και drones που θα παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους, καθώς και δύο ελικόπτερα, με την πυροσβεστική να συνεισφέρει πιθανότατα στην επιχείρηση. Από την στιγμή που δεν επαρκεί εκ των πραγμάτων το προσωπικό και ο στόλος της Αστυνομίας για να ελέγξει την κίνηση σε όλη την Ελλάδα τις ημέρες αυτές, με τα drones θα γίνεται η ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο έδαφος. Ακόμη θα επιστρατευτούν και μπάρες νερού σε συγκεκριμένα σημεία.