O Νίκος Σύψας προειδοποιεί για τον κορωνοϊό - "Δεν εξαφανίστηκε, ο ιός..."

Τι ανέφερε για το μέλλον της πανδημίας στην Ελλάδα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
O Νίκος Σύψας προειδοποιεί για τον κορωνοϊό -

O Νίκος Σύψας προειδοποιεί για τον κορωνοϊό και το μέλλον της πανδημίας στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά, "Δεν εξαφανίστηκε ο ιός, η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων δεν έχει ανοσία".

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σύψας μίλησε στο Open για τα αποτελέσματα των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αλλά και για το τι αναμένουμε στο άμεσο μέλλον ως προς τον αριθμό κρουσμάτων.

Όλα όσα ανέφερε ο Νίκος Σύψας για τον κορωνοϊό - Δείτε το βίντεο

«Πετύχαμε να μη γίνουμε Ιταλία… επιπεδώθηκε η καμπύλη μας και θέλουμε σιγά-σιγά να μειώνονται τα νούμερα. Είναι συνειδητή επιλογή να μην επιτρέψουμε τη διασπορά του ιού και να μην υπάρξει ανοσία. Το τίμημα αυτής της επιλογής θα ήταν πάρα πολύ θάνατοι. Ο κίνδυνος ασφαλώς υπάρχει. Δεν εξαφανίστηκε ο ιός, η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων δεν έχει ανοσία.

Το καλοκαίρι πιστεύουμε πως δεν θα έχει τόσο μεγάλη μεταδοτικότητα ο ιός και το φθινόπωρο θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι και ελπίζουμε πως θα έχουμε και το φάρμακο, έτσι ώστε να μην αντικρύσουμε ποτέ τις εικόνες της Ιταλίας και της Αμερικής.

Μαθαίνουμε από τις άλλες χώρες. Χωρίς να θέλω να το κρίνω, εγώ θα έλεγα πως ενδεχομένως οι χώρες με μεγάλο επιδημικό φορτίο βιάζονται λιγάκι να άρουν τα μέτρα.

Πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε ένα φάρμακο αποτελεσματικό στη διάθεσή μας. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος πως το φθινόπωρο θα έχουμε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό φάρμακο στα χέρια μας». Δείτε όλα όσα ανέφερε στο παρακάτω βίντεο.

Στους 108 αυξήθηκαν ωστόσο οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό. Τι λένε οι πληροφορίες για τα νέα κρούσματα και την κατάσταση που επικρατεί;

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθημερινή ενημέρωση για τον ιό. Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας αυτές τις μέρες.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι από το Μεγάλο Σάββατο στις 21:00 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρα του Πάσχα, επεκτείνονται σε όλη τη χώρα τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Διπλασιάζεται το πρόστιμο για παράνομη μετακίνηση στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων/ για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνεται αυστηρότατος έλεγχος για την μετακίνηση για παροχή βοήθειας (επιλογή 4). Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, όσοι δηλώνουν ότι θα μετακινηθούν για αυτή την αιτία θα ελέγχονται ενδελεχώς. Η παράνομη χρήση της εν λόγω μετακίνησης θα συνεπάγεται με πρόστιμο 400 ευρώ, ενώ για όσους είναι σε αυτοκίνητο θα τιμωρείται με 150 ευρώ ο συνοδηγός και θα αφαιρούνται πινακίδες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας νέα μέτρα Νίκος Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς: «Ο 1 στους 10 που είναι απείθαρχος μας αναγκάζει να κάνουμε ισχυρότερα τα μέτρα»

Ξεκινώντας την σημερινή του ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αναφέρθηκε στην δημοσκόπηση που έδειξε ότι 9 στους 10 θα πειθαρχήσουν, θα κάνουν Πάσχα στο σπίτι τους.

Πηγή: iefimerida.gr