Σεισμός στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ταρακουνήθηκε το νησί

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα λένε οι πληροφορίες για το νέο "χτύπημα" του Εγκέλαδου στο νησί. Πόσα τα Ρίχτερ;

Σεισμό 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα στην Κρήτη και συγκεκριμένα κοντά στον Μακρύ Γιαλό.Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, εντοπίζεται στα 60 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 92 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μακρύ Γιαλού και 119 νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες, βάσει και του athensmagazine.gr.

Να σημειωθεί ότι ισχυρό σεισμό είχαμε και χθες Μεγάλη Παρασκευή, στη Ζάκυνθο.

χάρτης με Κρήτη σεισμός

Πέρα από την Κρήτη σεισμός σημειώθηκε και στην Καλαμάτα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στην Καλαμάτα προκαλώντας σύγχυση στον κόσμο, μιας και βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι ανέφεραν οι ειδικοί για την περιοχή;

Η δόνηση ήχησε, συγκεκριμένα, στις 15:22 στα 96 χιλιόμετρα από την Πύλο και ήταν της τάξης των 3.3 Ρίχτερ, με το εστιακό βάθος μόλις στα 5 χιλιόμετρα.

Πριν από αυτό είχαμε και σεισμό στη Μυτιλήνη

Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» τη Μυτιλήνη, ύψους 3,2 στην κλίμακα Ρίχτερ, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού για τη συχνότητα των σεισμικών δονήσεων στο Αιγαίο.

Σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε στις 06:59, στη Μυτιλήνη.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ. σύμφωνα με το EMSC. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 54 χλμ. δυτικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Πηγή: athensmagazine.gr