Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ - Που χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ - Που χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ ξέσπασε πριν λίγο. Που χτύπησε ο Εγκέλαδος και τι λένε οι πληροφορίες για το περιστατικό αλλά και την κατάσταση των κατοίκων της περιοχής;

Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα στην Ινδονησία και συγκεκριμένα κοντά στα νησιά Μπαράτ Ντάγια.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, εντοπίζεται στα 138 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 273 χιλιόμετρα ανατολικά του Ντίλι, σύμφωνα και με το athensmagazine.gr

Πριν λίγο να τονίσουμε ωστόσο πως έγινε ακόμα ένας σεισμός και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφεραν οι ειδικοί.

σεισμός 4,8 Ρίχτερ Ινδονησία

Πριν τον ισχυρό σεισμό 4,8 Ρίχτερ έγινε ένας και στην Κεφαλονιά

Σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα φέρνοντας ανησυχία στην Κεφαλονία. Διαβάστε αναλυτικά πόσα ήταν τα Ρίχτερ και τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε στις 02.36 στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δόνηση ήταν 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται
στα 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου. Το εστιακό βάθος από την άλλη, υπολογίζεται στα 18,1 χλμ.

Ισχυρή σεισμική δόνηση και στην Ζάκυνθο πριν από λίγες ημέρες

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη Ζάκυνθο στις 01:41 τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση. Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου και ήταν 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα και με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σιεισμική δόνηση δόνηση είχε εστιακό βάθος 5,6 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο της εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Στροφάδων, 29 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου.