Νέος σεισμός στην Κάρπαθο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Συναγερμός στην περιοχή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νέος σεισμός στην Κάρπαθο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέος σεισμός χτύπησε στην Κάρπαθο, προκαλώντας χαμό στην περιοχή και τους κατοίκους! Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι αναφέρουν οι πληροφορίες; Υπήρξαν τραυματίες;

Σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Δωδεκάνησα, κοντά στην Κάρπαθο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 85 χλμ νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σε θαλάσσιο χώρο.

Πριν λίγο να τονίσουμε ωστόσο πως έγινε ακόμα ένας σεισμός και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφεραν οι ειδικοί.

Πηγή: athensmagazine.gr

σεισμός 4,8 Ρίχτερ Ινδονησία

Πριν τον σεισμό στην Κάρπαθο έγινε ένας και στην Κεφαλονιά

Σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα φέρνοντας ανησυχία στην Κεφαλονιά. Διαβάστε αναλυτικά πόσα ήταν τα Ρίχτερ και τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε στις 02.36 στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δόνηση ήταν 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται
στα 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου. Το εστιακό βάθος από την άλλη, υπολογίζεται στα 18,1 χλμ.

Ισχυρή σεισμική δόνηση και στην Ζάκυνθο πριν από λίγες ημέρες

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη Ζάκυνθο στις 01:41 τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση. Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου και ήταν 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα και με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σιεισμική δόνηση δόνηση είχε εστιακό βάθος 5,6 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο της εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Στροφάδων, 29 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου.