Πάσχα 2020 στις... ταράτσες - Έτσι έψησαν τον οβελία φέτος οι Αθηναίοι

Δείτε τις φωτογραφίες!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάσχα 2020 στις... ταράτσες - Έτσι έψησαν τον οβελία φέτος οι Αθηναίοι

Πάσχα στις ταράτσες και στα μπαλκόνια έκαναν το 2020 οι Αθηναίου που έβγαλαν τις ψησταριές έστω και εκεί και ψήσανε, όπως κάθε χρόνο τον οβελία. Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Διαφορετικά γιόρτασαν φέτος οι Έλληνες το Πάσχα, αφού η κρατική επαγρύπνηση για την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού φαίνεται να απέτρεψε - στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις - τις μεγάλες συγκεντρώσεις και τα γλέντια.

Οι πολίτες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις γιόρτασαν σε μπαλκόνια, ταράτσες και - οι πιο τυχεροί - στις αυλές των σπιτιών τους, χωρίς ωστόσο να στερηθούν τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, όπως έδειξε και η αυξημένη κίνηση σε κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ τα τελευταία 24ωρα. Δείτε ωστόσο εδώ και τις εικόνες από τα όσα έγιναν χθες στην Κέρκυρα. Πώς γιόρτασαν;

Δείτε τις φωτογραφίες

Αθήνα Πάσχα 2020 ψήσιμο οβελία

Αθήνα ψήσιμο σε ταράτσες

Ταράτσες Αθήνα Πάσχα 2020

Ψησταριές στήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό ήταν δυνατόν, ή ακόμα και σούβλες, προκειμένου η φετινή Ανάσταση να γιορταστεί παραδοσιακά και άκρως οικογενειακά.

Σε πολλές περιοχές της Αθήνας τον εορταστικό παλμό έδωσαν οι πιο «κεφάτοι» που έβαλαν δυνατά μουσική, ξεσηκώνοντας τη γειτονιά.

Πηγή: protothema.gr

Από το Πάσχα του 2020 και το ψήσιμο στην Αθήνα στην Ανάσταση στην Χαλκίδα - Δείτε το βίντεο

Λόγω κορονοϊού η φετινή Ανάσταση γιορτάστηκε και στη Χαλκίδα με κλειστές εκκλησίες για το κοινό και οι περισσότεροι είπαν το «Χριστός Ανέστη» από τα φωταγωγημένα μπαλκόνια τους.

Η κάμερα του EviaZoom.gr βρέθηκε έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ταξιάρχη Χαλκίδας, μία από τις κεντρικότερες εκκλησίες της πόλης.

Όπως θα δείτε, μερίδα πιστών μαζεύτηκε έξω από την πόρτα της εκκλησίας κρατώντας αναμμένα κεριά οι περισσότεροι. Έστω κι αν δεν κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του ναού, περίμεναν καρτερικά μέχρι την στιγμή που ο ιερέας μετέφερε το αναστάσιμο μήνυμα.

Παράλληλα δεν έλειψαν οι κροτίδες και τα πυροτεχνήματα, ενώ οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα στο τέλος.