Μαύρισε η Λαμία σήμερα - "Χτύπησε" το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαύρισε η Λαμία σήμερα -

Μαύρισε η Λαμία που είχε μέσα στην ημέρα του Πάσχα το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού. Δείτε τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport πρόκειται για 54χρονο Λαμιώτη ο οποίος είναι επαγγελματίας αυτοκινητιστής είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε Ρωσία και Πολωνία, απ' όπου επέστρεψε την Μ. Τετάρτη.

Ο 54χρονος νταλικιέρης μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό παρέμεινε στο σπίτι και το Μ. Σάββατο πήγε στο νοσοκομείο Λαμίας με συμπτώματα κορωνοϊού. Εκεί ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπεται και γι αυτό νοσηλεύεται στην ειδική πτέρυγα στο πέτρινο κτίριο, πρώην Σανατόριο.

Το δείγμα εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα και σήμερα ήρθε η απάντηση, η οποία ήταν θετική. Ο 54χρονος έχει καλή κλινική εικόνα, ωστόσο παραμένει σε ειδικό δωμάτιο στη νέα πτέρυγα Του ΓΝ Λαμίας.

Ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής είχε και συνοδηγό στο ταξίδι, ο οποίος στην επιστροφή κατέβηκε στην Κατερίνη όπου διαμένει. Ο συνοδηγός έχει ενημερωθεί και ελέγχεται όπως και το περιβάλλον του.

Εννοείται ότι έχει δοθεί εντολή από τον ΕΟΔΥ για να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση των ατόμων που είχε έρθει σε επαφή ο 54χρονος Λαμιώτης.

Το καλό νέο είναι ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 54χρονος μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό δεν ήρθε σε επαφή με κόσμο αφού παρέμεινε στο σπίτι και τα μόνα άτομα που ήρθε σε επαφή ήταν τα μέλη της οικογένειάς του που εννοείται ότι ελέγχονται.

Πηγή: lamiareport.gr

Δείτε ωστόσο και ποιο είναι το καμπανάκι που έρχεται από νέες έρευνες αναφορικά με τον ιό. Τι λένε οι επιστήμονες;

Από το πρώτο κρούσμα στην Λαμία στους νεκρούς του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Δύο ακόμα νεκρούς έχουμε στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί (19/4) με τον συνολικό αριθμό να έχει πλέον ανέλθει στους 112.

Τα δύο νέα θύματα είναι ένας άνδρας 65 ετών ο οποίος κατέληξε στις 4:40 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα στο ΑΧΕΠΑ και ένας 91χρονος που κατέληξε στις 6:15 στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Και οι δύο υπέφεραν από υποκείμενα νοσήματα. Ειδικότερα, ο 65χρονος υπέφερε από υπέρταση και ο 91χρονος από καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιοπάθεια, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το iefimerida.gr.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση που έγινε χθες Μεγάλο Σάββατο ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.235, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (22.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 39 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.