Κορωνοϊός: Στο Κρανίδι εσπευσμένα ο Χαρδαλιάς

Βρέθηκαν 150 κρούσματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Στο Κρανίδι εσπευσμένα ο Χαρδαλιάς

Συναγερμός σήμανε στο Κρανίδι, όπου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Χαρδαλιάς μιας και ανακοινώθηκαν 150 άτομα θετικά στον κορωνοϊό. Δείτε όλα όσα αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο κ. Χαρδαλιάς, εξερχόμενος πριν από λίγο από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου ήταν σε σύσκεψη με συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωυτήρη Τσιόδρα, είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Ανδρέα Μαρτζάκλη, πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε υψηλό τόνο: «Έχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Ολα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς - Νέα κρούσματα κορωνοϊού

Σημειώνεται ότι χθες εντοπίστηκε 28χρονη έγκυος, διαμένουσα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, θετική στον κορωνοϊό και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Όπως ενημέρωσε χθες το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας σε τεστ για κορωνοϊό υπεβλήθησαν και οι 475 διαμένοντας στη δομή μεταναστών, όλοι οι εργαζόμενοι εκεί αλλά και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όπου είχε μεταβεί η 28χρονη εγκυμονούσα.

Πηγή: iefimerida.gr

Συναγερμός με νέο κρούσμα στο Κρανίδι

Συναγερμός σήμανε με νέο κρούσμα κορωνοϊού στο Κρανίδι. Συγκεκριμένα , τη δομή φιλοξενίας μεταναστών, με ένα 17χρονο να βρίσκεται θετικός στον φονικό ιό, πλην του περιστατικού της 28χρονης εγκύου που έβαλε σε συναγερμό την περιοχή, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

Νέο κρούσμα κορωνοϊού φαίνεται πως υπάρχει στο Κρανίδι και, συγκεκριμένα, τη δομή φιλοξενίας μεταναστών, με ένα 17χρονο να βρίσκεται θετικός στον φονικό ιό, πλην του περιστατικού της 28χρονης εγκύου που έβαλε σε συναγερμό την περιοχή, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

Παράλληλα, δείγματα από όλους τους μετανάστες στη δομή στο Κρανίδι - που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο - αλλά και το προσωπικό του ξενοδοχείου και του Κέντρου Υγείας της περιοχής έχει λάβει ο ΕΟΔΥ, αναμένοντας μαζικά αποτελέσματα.

«Είμαστε εν αναμονή μαζικών αποτελεσμάτων», τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος, «από αυτό θα εξαρτηθεί το τι θα γίνει». Όπως εξήγησε, η περιοχή είναι απομακρυσμένη από το κέντρο του νομού και τα νοσοκομεία, διαθέτει ένα Κέντρο Υγείας αλλά στη συνέχεια οι ασθενείς μεταβαίνουν στα νοσοκομεία Ναυπλίου ή Άργους. Ωστόσο αυτά δεν είναι κέντρα αναφοράς για τον κορωνοϊό, οπότε θα πρέπει να γίνει μεταφορά ασθενών στο Ρίο.

Η δομή φιλοξενεί περίπου 470 ανθρώπους και από τη Μεγάλη Πέμπτη (16/4) έχει απαγορευτεί η έξοδο. Δείτε ωστόσο και τα όσα λένε νέες έρευνες για τον κορωνοϊό. Τι αναφέρουν οι εδικοί;

πηγή: athensmagazine.gr