Κορωνοϊός: Στο Νοσοκομείο του Ρίου εσπευσμένα ο 19χρονος από τη δομή μεταναστών

Συναγερμός στο Κρανίδι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Στο Νοσοκομείο του Ρίου εσπευσμένα ο 19χρονος από τη δομή μεταναστών

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Παναγία η Βοήθεια" στο Ρίο - Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊο - διακομίσθηκε 19xroniwαλλοδαπός που διέμενε στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας.

Πρόκειται για 19χρονο που εισήχθη στον ειδικό θάλαμο απομόνωσης. "Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή", δήλωσε στο tempo24.news, o Kαθηγήτής Λοιμωξιολογίας - Παθολογίας, μέλος της επιτροπής του ΕΟΔΥ, Χαράλαμπος Γώγος.

Υπενθυμίζεται σήμερα επιβεβαιώθηκαν 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι. Στην περιοχή βρίσκεται ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος σε πρώτες δηλώσεις ανέφερε δεν υπάρχει κάποιος λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο. Να μην ανησυχεί κανείς.

Κορωνοϊός Νοσοκομείο Ρίου

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το Κρανίδι - Εξελίξεις με τα 150 κρούσματα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθηνε έκκληση σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα να παραμείνουν σπίτια τους και να μην βρεθούν στο δρόμο για κανέναν λόγο. Όπως είπε η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση περιορίζεται μόνο στους αριθμούς Β1, Β2 και Β3, ενώ τίθεται σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας στον δήμο από τις 20.00 ως τις 08.00 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως η δομή φιλοξενίας μεταναστών τίθεται σε πλήρη αποκλεισμό και στεγανοποίηση, με τον δήμο να αναλαμβάνει την τροφοδοσία των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων σε αυτή για τις επόμενες ημέρες.

Παραμένει στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς

Κλείνοντας ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως θα παραμείνει στην περιοχή ως και αύριο, προκειμένου να ακολουθηθούν όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού. Στο ίδιο πλαίσιο αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών και οποιασδήποτε υπαίθριας δραστηριότητας στον δήμο.

Ο υφυπουργός εκτίμησε πως τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή είναι ικανά να περιορίσουν την διασπορά του ιού και επανέλαβε πως προέχει οι πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους. «Να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με υποκείμενα νοσήματα» σημείωσε θα πρέπει να μείνουν χωρίς εξαιρέσεις στο σπίτι τους τις επόμενες 14 ημέρες.

Πηγή: ifimerida.gr