Κιμ Γιονγκ Ουν: Η κρυφή ζωή του ηγέτη - Ελάχιστοι γνωρίζουν τις κινήσεις του

Πως αντλούν πληροφορίες για την ζωή του τα ΜΜΕ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κιμ Γιονγκ Ουν: Η κρυφή ζωή του ηγέτη - Ελάχιστοι γνωρίζουν τις κινήσεις του

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένα άτομο για το οποίο δεν ξέρουμε πολλά πράγματα και αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν πράγματα για την κρυφή ζωή του ηγέτη και τις κινήσεις του. Πως αντλούν πληροφορίες για την ζωή του τα ΜΜΕ ωστόσο;

Συγκεχυμένα και σε κάποιες περιπτώσεις αντιφατικά δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν χθες σχετικά με την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ακολούθησαν έντονες εικασίες σχετικά με το πού βρίσκεται, την ιατρική του κατάσταση και το μέλλον του μοναδικού κληρονομικού κομμουνιστικού κράτους στον κόσμο.

Οι αρχικές υποψίες ξεκίνησαν όταν οι σημαντικότεροι εορτασμοί της Βόρειας Κορέας ήρθαν και έφυγαν στις 15 Απριλίου, χωρίς την εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν, κάτι που ήταν ασυνήθιστο. Στην συνέχεια, η Daily NK, μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα που εδρεύει στην Νότια Κορέα και επικεντρώνεται στον βορρά, ανέφερε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε υποβληθεί σε μια επέμβαση στην καρδιά στις 12 Απριλίου και αναρρώνει σε μια βίλα στην επαρχία Χιανγκσάν.

Το CNN δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα, αλλά ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε πως η Ουάσινγκτον παρακολουθεί πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο μετά από την επέμβαση. Μια δεύτερη πηγή που είναι εξοικειωμένη με τις πληροφορίες, δήλωσε στο CNN πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά αυτές τις εκθέσεις για την υγεία του ηγέτη της βόρειας Κορέας.

Αλλά ένας αξιωματούχος της Νότιας Κορέας δήλωσε στο CNN πως ο Κιμ «πιστεύεται ότι δεν βρίσκεται στην Πιονγκγιάνγκ αλλά είναι μαζί με άλλους κορυφαίους βορειοκορεάτες αξιωματούχους» και «δεν υπάρχουν ασυνήθιστα σημάδια που να υποστηρίζουν αναφορές σχετικά με την κατάσταση της υγείας του». Πάντως, είναι σπάνιο για την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να γνωστοποιεί πληροφορίες σχετικά με το μέρος που βρίσκεται ο Κιμ Γιονγ Ουν.

Η κρυφή ζωή του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν - Όλα όσα δεν ξέρατε

Η αλήθεια είναι ότι λίγοι άνθρωποι εκτός του εσωτερικού κύκλου του Κιμ Γιονγκ Ουν γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πού βρίσκεται και το πώς είναι – η καθημερινή ρουτίνα και η υγεία του είναι μερικά από τα πιο προσεκτικά προστατευμένα μυστικά της Βόρειας Κορέας. Σε αυτό το περιβάλλον, οι φήμες και η παραπληροφόρηση είναι σχεδόν αναπόφευκτες.

Ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας χαίρει μεγάλου σεβασμού, πιστεύεται ως θεότητα μέσα στην χώρα και προστατεύεται ως τέτοιος – αρκεί να σκεφτεί κανείς τις εικόνες των σωματοφυλάκων του Κιμ που τρέχουν παράλληλα με την λιμουζίνα του κατά τις συναντήσεις του με άλλους παγκόσμιους ηγέτες το 2018.

Οι κινήσεις και το πού βρίσκεται προστατεύονται με τρόπο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Κι όπως λένε οι ειδικοί ακόμη και το να συζητά κανείς τις φήμες ή την παραπληροφόρηση σχετικά με την υγεία του, μπορεί να τον οδηγήσει σε μπελάδες με τις μυστικές υπηρεσίες.

Κι όσοι γνωρίζουν προτιμούν την ζωή τους, παρά να αποκαλύψουν άγνωστες λεπτομέρειες. Ο Αντρέι Λάνκοφ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κούκμιν στην Νότια Κορέα και ειδικός σε θέματα της βόρειας Κορέας, λέει ότι πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τις οικείες λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής του Κιμ Γιονγκ Ουν και «δεν επιδιώκουν να μιλήσουν γι’ αυτήν, γιατί προτιμούν να παραμείνουν ζωντανοί». «Είναι μια πολύ σκοτεινή επιχείρηση» είπε. «Αυτοί (οι άνθρωποι κοντά στον Κιμ) έχουν πολύ λίγα να κερδίσουν εάν πουν σε όλους όσα γνωρίζουν».

Η συζήτηση για την υγεία και το πού βρίσκεται ο Κιμ είναι μια έγκαιρη υπενθύμιση για μια σημαντική προειδοποίηση που θα πρέπει να συνοδεύει σχεδόν όλες τις ιστορίες για τις εσωτερικές λειτουργίες της Βόρειας Κορέας. Η χώρα είναι μια μαύρη τρύπα όταν πρόκειται για την συλλογή ανεξάρτητων και αξιόπιστων ειδήσεων.

Πολύ λίγες λεπτομέρειες για την Βόρεια Κορέα αποκαλύπτονται που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις από το κράτος. Όσοι έχουν εγκαταλείψει την χώρα, προσφέρουν ανεκτίμητες πληροφορίες, αλλά η αποστασία μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια. Οι ειδικοί και οι αναλυτές που μελετούν την Βόρεια Κορέα βασίζονται στα πάντα, από δορυφορικές εικόνες κινήσεων προσωπικού έως ανάλυση των διαγγελμάτων της κρατικής τηλεόρασης προκειμένου να ανακαλύψουν την αλήθεια.

Η NK News, ένας σεβαστός ιστότοπος παρακολούθησης της Βόρειας Κορέας, στα αγγλικά, διαθέτει ακόμη και έναν Leadership Tracker (ιχνηλάτη ηγεσίας) της Βόρειας Κορέας, που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τον αριθμό των εμφανίσεων ή αναφορών στον Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλους υψηλού επιπέδου ηγέτες στην κρατική τηλεόραση. Οι εικασίες σχετικά με την υγεία ή το πού βρίσκεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, είναι συχνά αποτέλεσμα εικασιών και συχνά αποδεικνύονται λάθος.

Πηγή: iefimerida.gr

Πιο ακραίοι από τον Κιμ

Η αγορά στη Νότια Κορέα άνοιξε με τεράστιες απώλειες, με το εθνικό νόμισμα να κατρακυλά. Υστερα από τις προσπάθειες των Αμερικανών και του Ντόναλντ Τραμπ να χαλιναγωγήσουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, υπήρξε μία σχετική ανακούφιση, καθώς ο Κιμ είχε ρίξει νερό στο κρασί του και είχε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας τόσο με τη Δύση, όσο και με τα γειτονικά κράτη της Νότιας Κορέας, αλλά και την Ιαπωνία.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα διατηρεί πυρηνικό οπλοστάσιο και υπάρχουν πιο ακραίοι από τον Κιμ, έχει προκαλέσει συναγερμό στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και κατ' επέκτασην σε όλον τον πλανήτη μιας και το ενδεχόμενο να αναλάβουν σκληροπυρηνικοί του καθεστώτος που επιθυμούν διακαώς να... πατήσουν το κουμπί προκαλεί μούδιασμα στον ήδη εξουθενωμένο από τον κορωνοϊό, πλανήτη. Δείτε ποιο ήταν το πλάνο του Κιμ Γιονγκ Ουν για 0 κρούσματα.

Πηγή: ethnos.gr