Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Νέα "βόμβα" από τον Άδωνι Γεωργιάδη - "Ο ιός δρα αναπάντεχα και..."

Τι ανέφερε για το εμβόλιο και τα μέτρα ελάφρυνσης;

Νέα
Ενημέρωση 22.04.2020 12:58
Από Youweekly Team

Νέα "βόμβα" έσκασε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τόσο για το εμβόλιο όσο και για τα μέτρα ελάφρυνσης, τα οποία όπως ανέφερε δεν πρέπει να αλλάξουν ακόμα. "Ο ιός δρα αναπάντεχα και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε από τον κεντρικό μας στόχο".

Μιλώντας στον Alpha, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ορισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ξακαθαρίζοντας, παράλληλα, ότι ορισμένοι κανόνες θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρις ότου βρεθεί το φάρμακο και το εμβόλιο.

«Καταλαβαίνω την αδημονία του κόσμου για την επιστροφή στην παλιά ζωή και δεν σας κρύβω ότι σαν υπουργείο Ανάπτυξης θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά γιατί για την οικονομία κάθε μέρα είναι καταστροφή. Όμως δεν πρέπει να χάσουμε τον πρώτο μας στόχος που είναι να νικήσουμε τον ιό. Ο ιός δρα αναπάντεχα και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε από τον κεντρικό μας στόχο. Σαν υπουργείο Ανάπτυξης, όταν οι ειδικοί μας υποδείξουν τη χαλάρωση τα την εφαρμόσουμε αμέσως. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο στην κανονική μας ζωή. Θα υπάρχουν μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, αποστάσεις, όλα αυτά θα είναι απαραίτητα. Αυτοί οι κανόνες θα υπάρχουν για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα. Θα πάμε βήμα βήμα στη χαλάρωση και η πειθαρχία πρέπει να συνεχιστεί», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Νέα "βόμβα" από τον Άδωνι Γεωργιάδη - Τι θα συμβεί με το εμβόλιο

Αναφορικά με το πότε εκτιμά ότι θα βρεθεί το εμβόλιο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι αυτό θα γίνει σχετικά γρήγορα, λέγοντας, «Η εκτίμησή μου είναι ότι είναι τόσο μεγάλη η πίεση και το ενδιαφέρον και το χρηματικό έπαθλο και τόσο τεράστιοι οι πόροι που διατίθενται στην έρευνα, που πιστεύω ότι σχετικά γρήγορα θα βρεθεί το εμβόλιο. Δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι και τα καλύτερα μυαλά γι αυτό». Εντωμετξύ εγκρίθηκε το πρώτο κατ' οίκον τεστ για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ! Δείτε πόσο κοστίζει!

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα ενίσχυσης της αγοράς, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «Χρήματα από την Ευρώπη δεν έχουμε πάρει ακόμα, το μόνο που έχει γίνει είναι να μας δώσουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το ΕΣΠΑ με πιο δημιουργικό τρόπο. Τα εργαλεία που φτιάχνουμε αυτή τη στιγμή είναι από δικά μας λεφτά. Πρέπει να δούμε το ταμείο μας και να είστε βέβαιο ότι δεν θα αφήσουμε κανένα πόρο ανεκμετάλλευτο».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Σοκάρει με τα λόγια του ο γιος του 52χρονου που έχασε την ζωή του από τον ιό

Συναγερμός από Χαρδαλιά - Αυξάνονται τα δείγματα "Να μείνουν σπίτι όσοι..."

Share