"Καμπανάκι" από τον Νίκο Χαρδαλιά για την άρση των μέτρων

«Δε θα χαλαρώσουν μετά τις 27 Απριλίου»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ένα ξεκάθαρο "καμπανάκι" έριξε ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσα από τις καθιερωμένες δηλώσεις του, σχετικά με την άρση των μέτρων, και όλα όσα πρόκειται να συμβούν μετά τις 27 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα σταματήσει θεωρητικά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Απόλυτα ξεκάθαρος ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα περιοριστικά μέτρα, τονίζοντας ότι αυτά δεν πρόκειται να χαλαρώσουν μετά τις 27 Απριλίου και ισχύουν μόνο όσα γνωρίζουμε, σχετικά με την απόφαση να ανοίξουν τα δικαστήρια.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για το Κρανίδι και την ιχνηλάτηση που έγινε σχετικά με τα 150 κρούσματα κορωνοϊού στην δομή μεταναστών.

«Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι έχουμε πετύχει πολλά και πηγαίνουμε κοντά στον στόχο μας», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση, ενώ αυτή τη στιγμή στο Κρανίδι εντοπίστηκαν δύο μωρά θετικά στον κορωνοϊό.

Αναφερόμενος στο Κρανίδι είπε ότι δεν έχει περισσότερα να πει μετά από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τα 177 δείγματα είναι σε φάση επεξεργασίας στα εργαστήρια και μέσα από τα αποτελέσματα θα σταθμιστούν τα μέτρα. Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στο σπίτι τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου. Αυτό δεν σημαίνει πρόσθεσε ότι θα χαλαρώσουν στις 28 Απριλίου. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι ανοίγουν τα υποθηκοφυλακεία. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες οι συντάξεις καταβάλλονται σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Πηγή: athensmagazine.gr

Τι ανέφερε από τη μεριά του ο Σωτήρης Τσιόδρας

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Μέσα από την καθιερωμένη ενημέρωσή του, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 7 νέα κρούσματα στη χώρα, ενώ δεν υπήρξε κανένας νέος θάνατος, με το σύνολο των νεκρών να παραμένει στους 121.

Συνολικά, αυτή τη στιγμή στη χώρα έχουν ανιχνευθεί, 2.408 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων, το 56% είναι άνδρες και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες.

55 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, εκ των οποίων, οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Το 86% των ασθενών πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

51 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

Σήμερα δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, με το σύνολο των νεκρών να παραμένει στους 121, εκ των οποίων, οι 32 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη. Το 91% έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι.