Ραγδαίες εξελίξεις με το πρόγραμμα voucher - Τι θα γίνει με τα 600 ευρώ;

Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ραγδαίες εξελίξεις με το πρόγραμμα voucher - Τι θα γίνει με τα 600 ευρώ;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το πρόγραμμα voucher το οποίο διατίθεται για τους επιστήμονες, καθώς μετά από παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταργήθηκε, και έγινε γνωστό το τι πρόκειται να γίνει με τα 600 ευρώ που δίνονταν.

Καταργείται το πρόγραμμα voucher τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες όπως ανακοίνωσε ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ωστόσο οι επιστήμονες θα λάβουν τα 600 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις.

Οπως εξηγεί ο κ. Βρούτσης, στόχος του προγράμματος ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. «Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση», ενώ δείτε και τι έγινε με τα μωρά που βγήκαν θετικά στο Κρανίδι.

Ετσι, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Τέλος, ο υπ. Εργασίας παραδέχθηκε ότι έγινε αστοχία: «Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται».

Πηγή: iefimerida.gr

Νωρίτερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε μιλήσει για το πότε θα ξεκινήσει η ελάφρυνση των μέτρων

Ένα ξεκάθαρο "καμπανάκι" έριξε ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσα από τις καθιερωμένες δηλώσεις του, σχετικά με την άρση των μέτρων, και όλα όσα πρόκειται να συμβούν μετά τις 27 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα σταματήσει θεωρητικά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Απόλυτα ξεκάθαρος ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα περιοριστικά μέτρα, τονίζοντας ότι αυτά δεν πρόκειται να χαλαρώσουν μετά τις 27 Απριλίου και ισχύουν μόνο όσα γνωρίζουμε, σχετικά με την απόφαση να ανοίξουν τα δικαστήρια.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για το Κρανίδι και την ιχνηλάτηση που έγινε σχετικά με τα 150 κρούσματα κορωνοϊού στην δομή μεταναστών.

«Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι έχουμε πετύχει πολλά και πηγαίνουμε κοντά στον στόχο μας», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση, ενώ αυτή τη στιγμή στο Κρανίδι εντοπίστηκαν δύο μωρά θετικά στον κορωνοϊό.

Αναφερόμενος στο Κρανίδι είπε ότι δεν έχει περισσότερα να πει μετά από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τα 177 δείγματα είναι σε φάση επεξεργασίας στα εργαστήρια και μέσα από τα αποτελέσματα θα σταθμιστούν τα μέτρα. Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στο σπίτι τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου. Αυτό δεν σημαίνει πρόσθεσε ότι θα χαλαρώσουν στις 28 Απριλίου. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι ανοίγουν τα υποθηκοφυλακεία. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες οι συντάξεις καταβάλλονται σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Πηγή: athensmagazine.gr