Σεισμός στην Αθήνα - Πόσα Ρίχτερ;

Έσκασε τώρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Αθήνα - Πόσα Ρίχτερ;

Σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στην Αθήνα, προκαλώντας σύγχυση και αγωνία στους κατόικους. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ο σεισμός δεν ήταν ιδιαιτέρως δυνατός αφού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν της τάξης των 2,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χλμ βορειοανατολικά του κέντρου της Αθήνας και έχει εστιακό βάθος 5χλμ.

Ενώ ισχυρός σεισμός είχε σημειωθεί και σε νησί της χώρας και πριν από λίγες μέρες. Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφεραν οι ειδικοί.

Δυνατή σεισμική δόνηση πριν την Αθήνα "χτύπησε" και την Αταλάντη

Έσκασε τώρα! Σεισμός έγινε κοντά στην Αταλάντη. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση. Πόσα τα Ρίχτερ;

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα (21/4) κοντά στην Αταλάντη με την δόνηση να είναι της τάξης των 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος από την άλλη υπολογίζεται στα 11,5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 20 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αταλάντης.

Από την Αταλάντη στον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που "χτύπησε" την Ιαπωνία

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα), ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), πάντως δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ή ζημιές, ούτε εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε 41,7 χιλιόμετρα κάτω από τον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, περίπου 50 χλμ. από τις ακτές της νομαρχίας Μιγιάγκι, κατά τα στοιχεία του USGS, σύμφωνα με το οποίο ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές ή να προκληθούν υλικές ζημιές είναι μικρός.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για θαλάσσια σεισμικά κύματα, ή τσουνάμι, εξαιτίας του σεισμού, που καταγράφηκε λίγο μετά τις 05:30 (τοπική ώρα· 23:30 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

σεισμός Λάρνακα