Mοναδικές εικόνες - "Ντύθηκαν" στα λευκά τα ορεινά της Λάρισας

Στα 10 εκατοστά το χιόνι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Mοναδικές εικόνες -

Mοναδικές εικόνες, καθώς "ντύθηκαν" στα λευκά τα ορεινά της Λάρισας. Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει 23 Απριλίου, όμως το σκηνικό σε ορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων και Λάρισα παραπέμπει σε χειμώνα.

Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει 23 Απριλίου, όμως το σκηνικό σε ορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων και Λάρισας, όπου έπεσαν χιόνια παραπέμπει σε χειμώνα.

Ειδικότερα, ισχυρή χιονόπτωση, με το χιόνι να έχει φτάσει τα δέκα εκατοστά, σημειώνεται στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα. Δεκαπέντε μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο είναι ανοικτό χωρίς προβλήματα στις μετακινήσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Σε ορεινές περιοχές της Λάρισα, όπως για παράδειγμα το Λιβάδι Ελλασσόνας, οι κάτοικοι αντίκρυσαν σήμερα ένα λευκό τοπίο. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου.

Η χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ. Πάντως οι δρόμοι παραμένουν απόλυτα καθαροί. Δείτε και τι λέει ο Τάσος Αρνιακός για την κακοκαιρία

Λάρισας λευκά εικόνες

πηγή: larissanet.gr

Στα λευκά ντύθηκαν επίσης πριν λίγο καιρό και Πρέσπες και Κοζάνη

Ντύθηκαν στα "λευκά" Πρέσπες και Κοζάνη, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κυκλοφορία. «Άσπρη μέρα» ξημέρωσε για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, με την ελαφριά χιονόπτωση.

«Άσπρη μέρα» ξημέρωσε για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, όπου η ελαφριά χιονόπτωση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα έχει δημιουργήσει ένα λευκό τοπίο.

Από τα ξημερώματα χιονίζει από τις Πρέσπες έως τα ορεινά της Βασιλίτσας Γρεβενών και από το Νεστόριο Καστοριάς έως την Κοζάνη.

Εκχιονιστικά βρίσκονται στους δρόμους

Σε ορισμένες περιοχές, όπως σε όλη την ΠΕ Φλώρινας, στα ορεινά των Γρεβενών, στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και σχεδόν σε όλη την ΠΕ Κοζάνης, το χιόνι φτάνει έως τους 5 πόντους χωρίς, ωστόσο, να δημιουργεί προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ οι θερμοκρασίες είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Από νωρίς το πρωί, εκχιονιστικά μηχανήματα καθάρισαν τα δύσκολα σημεία στο Βόιο και τη Βλάστη Κοζάνης, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Κέλλη, το Φλάμπουρο και το Νυμφαίο Φλώρινας καθώς και στο εθνικό οδικό δίκτυο Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και μέσω Βίτσιου. Έγινε επίσης εκχιονισμός στον δρόμο Νεστορίου- Κοτύλης και Νεστορίου- Πευκόφυτου Καστοριάς.