Κορωνοϊός: Εξελίξεις με την κλινική στο Περιστέρι - Πόσα είναι τα κρούσματα;

Τι είπε ο Χαρδαλιάς;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Εξελίξεις με την κλινική στο Περιστέρι - Πόσα είναι τα κρούσματα;

Εξελίξεις έχουμε αναφορικά με τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι. Πόσα είναι σύμφωνα και με τα όσων είπαν σήμερα Τσιόδρας και Χαρδαλιάς;

Για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού σε κλινική στο Περιστέρι έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Από τα 28 κρούσματα, τα 13 αφορούσαν τροφίμους της κλινικής, ενώ τα 11 εργαζομένους. Ακόμη πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ η κλινική τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχουν ληφθεί 101 δείγματα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου. Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για τον κορωνοϊό μίλησε και για μια δεύτερη δομή στα νότια προάστια όπου ένας από τους ασθενείς κατέληξε.

«Χθες το βράδυ είχαμε ένα θετικό κρούσμα το οποίο δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους. Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τον κ. Τσιόδρα στην δομή και χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους. Περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζομένους και τα 92 ήταν αρνητικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να στείλει αυστηρό μήνυμα στους υπεύθυνους της εν λόγω δομής τονίζοντας πως θα ελεγχθούν και σημείωσε πως «εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Πηγή: ethnos.gr

Συναγερμός για κρούσματα κορωνοϊού και σε μια ακόμα κλινική της χώρας - Τι συμβαίνει στην "Κασταλία";

Συναγερμός για τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε δύο υγειονομικές δομές, την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και την κλινική Κασταλία έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας. Στην κλινική του Περιστερίου έχουν επιβεβαιωθεί 28 κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό, ενώ κατέληξε τρόφιμος της Κασταλίας. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς οι αρμόδιοι θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οπως έπρεπε τα μέτρα.

Την ίδια ώρα οργισμένος εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας ότι ο κορωνοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες. Επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος.

Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους, υπογράμμισε, σύμφωνα με το protothema.gr