Σεισμός τώρα στην Κρήτη

Έσκασε τώρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός τώρα στην Κρήτη

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Κρήτη, ύψους 3,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού για τη συχνότητα με την οποία σημειώνονται οι σεισμικές δονήσεις κοντά στο νησί.

Σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Κρήτη το απόγευμα της Κυριακής (26/4), με τον εγκέλαδο να κάνει την επίσκεψή του στο νησί και να χτυπά στο Ηράκλειο. Νωρίτερα, σεισμός είχε σημειωθεί στη Σαντορίνη.

Η δόνηση που ήχησε, συγκεκριμένα, ήταν της τάξης των 3.9 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 16:23, στα 40 χιλιόμετρα από την πόλη και εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.

σεισμός Κρήτη

Πηγή: athensmagazine.gr

Πέρα από τον σεισμό στην Κρήτη, σεισμός σημειώθηκε και στην Κόρινθο

Ασθενείς σεισμός «χτύπησε» μόλις τώρα την Κόρινθο, ύψους, 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με τους κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συχνότητα με την οποία καταγράφονται οι σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων βόρεια και ανατολικά της πόλης της Κορίνθου.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί πιθανές ζημιές που μπορεί να προκάλεσε η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε, με τον Εγκέλαδο να «χτυπάει» πριν από λίγο και την Κρήτη.

Σεισμός στην Κόρινθο

Μεγάλη ανησυχία και στην Σαντορίνη για τον σεισμό που «χτύπησε»

Σεισμός έγινε και στη Σαντορίνη, ενώ ο Εγκέλαδος είχε "χτυπήσει" νωρίτερα και στη Ρόδο. Πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση;

Σεισμός έγινε κοντά στη Σαντορίνη το μεσημέρι της Παρασκευής (24/4) με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η δόνηση ήταν 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Βάσει και της αυτόματης μέτρησης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σαντορίνης και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Σαντορίνη