Καιρός: "Σκάει" μίνι καλοκαίρι - Ανεβαίνει κατακόρυφα η θερμοκρασία (χάρτης)

Στον θεό ο υδράργυρος!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός:

Μίνι καλοκαίρι αναμένεται να "σκάσει" τις επόμενες ημέρες καθώς ο καιρός μας επιφυλάσσει νέα άνοδο της θερμοκρασίας. Δείτε τον χάρτη του meteo.gr. Στους πόσους βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος;

Ήδη ο καιρός έχει ανοίξει με το meteo.gr να αναφέρει τώρα ότι θα δούμε την θερμοκρασία να ανεβαίνει κι άλλο τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα βάσει και των όσων αναφέρει περαιτέρω άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες φτάνοντας κατά τόπους τους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι τόσο την Τρίτη 28/04 όσο και την Τετάρτη 29/04, τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει αστάθεια στα ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν δηλαδή τοπικοί όμβροι ή τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα στα ορεινά τμήματα, ενώ την Τετάρτη είναι πιθανό να επηρεάσουν και αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να συνεχιστεί έως και τις πρώτες ημέρες του Μαΐου με τις μέγιστες να φτάνουν τους 30 βαθμούς Κελσίου. Δείτε ωστόσο εδώ και σε ποιες περιοχές της χώρας αναμένουν σήμερα (28/4) βροχές.

χάρτης με θερμοκρασίες καιρός

Τι μας επιφυλάσσει αύριο (29/4) ο καιρός - Που θα έχουν άνοδο της θερμοκρασίας και που πτώση;

Ειδικότερα η ΕΜΥ στην μέχρι στιγμής πρόγνωση της για αύριο Τετάρτη 29 του μήνα προβλέπει τα εξής:

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές, με τοπικούς όμβρους από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώσουν και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτωση στα δυτικά.