Κύπρος: Ραγδαίες εξελίξεις με τον serial killer - Ποινική δίωξη σε 15 αστυνομικούς

Τι συμβαίνει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κύπρος: Ραγδαίες εξελίξεις με τον serial killer - Ποινική δίωξη σε 15 αστυνομικούς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που έρχονται από την Κύπρο αναφορικά με την υπόθεση του serial killer, που είχε συγκλονίσει. Τώρα ασκείται ποινική δίωξη σε 15 αστυνομικούς. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Δεκαπέντε αστυνομικοί, πρόκειται να βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου ως κατηγορούμενοι για αμελή διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούσαν την απαγωγή και την δολοφονία πέντε γυναικών και δύο παιδιών, από τον selial Killer Νικόλα Μεταξά.

Την εισήγηση για τις ποινικές διώξεις ενέκρινε ο Γενικός Εισαγγελέας και αναμένεται να καταχωρηθούν τα κατηγορητήρια ώστε να οριστεί η ημερομηνία της δίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους αστυνομικούς που δέχθηκαν και ερεύνησαν τις καταγγελίες για απαγωγή των πέντε γυναικών και των δύο παιδιών. Κάποιες εξ αυτών των υποθέσεων αρχειοθετήθηκαν ως μη αστυνομικής φύσεως με την σύμφωνη γνώμη της Γενικής Εισαγγελίας η οποία σήμερα είναι κατήγορος!

Ο Νικόλας Μεταξάς μετά από παραδοχή όλων των κατηγοριών εναντίον του, δεν δικάστηκε και καταδικάστηκε χωρίς να γίνει ακροαματικής διαδικασίες σε επτά φορές ισόβια.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε ωστόσο και τι είχε βρεθεί έξω από το σπίτι του και είχε σοκάρει; Η υπόθεση είχε συγκλονίσει Ελλάδα και Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κύπρο, αναφορικά με την υπόθεση του serial killer, πριν από τους 15 αστυνομικούς που τους ασκείται ποινική δίωξη είχαμε και άλλες ραγδαίες εξελίξεις

Η υπόθεση με τις στυγνές δολοφονίες είχε προκαλέσει σοκ ενώ τώρα ανοίγει νέος κύκλος καταθέσεων.

Ειδικότερα η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ζήτησε την λήψη επιπλέον καταθέσεων για να συμπληρωθεί ο φάκελος που αφορά σε τυχόν ευθύνες αστυνομικών ως απόρροια της δράσης του serial killer της Κύπρου.

Σύμφωνα με το philenews.com το πόρισμα με τις εισηγήσεις των τεσσάρων ποινικών ανακριτών παραδόθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο στον πρόεδρο της Αρχής πρώην δικαστικό Ανδρέα Πασχαλίδη, ο οποίος το μελέτησε και το παρέδωσε μαζί με τις δικές του εισηγήσεις στα μέλη της.

Αυτά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα συμφώνησαν με τις εισηγήσεις που υποβλήθηκαν και αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους ποινικούς ανακριτές να λάβουν κάποιες επιπρόσθετες καταθέσεις που κρίνονται αναγκαίες, πριν το τελικό πόρισμα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για μελέτη και λήψη οριστικών αποφάσεων.

Οι καταθέσεις, γίνεται κατανοητό, θα ληφθούν από πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και δεν αποκλείεται ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα να ενσωματωθούν στον φάκελο της υπόθεσης.