Κάθετος ο Νίκος Χαρδαλιάς: "Αυτή η εικόνα προσβάλει βάναυσα όλους μας"

Τι τον έκανε έξαλλο;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κάθετος ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Κάθετος ο Νίκος Χαρδαλιάς που αναφέρθηκε σε εικόνες που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες και οι οποίες, όπως είπε μας "προσβάλλουν βάναυσα όλους". Σε τι πράγμα αναφέρθηκε ο υφυπουργός που έγινε έξαλλος;

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε σε καταστήματα που κάνουν δήθεν take away και σερβίρουν ποτά, ενώ κόσμος συνωστίζεται έξω από αυτά.

«Η εικόνα κάφε-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλλει βάναυσα όλους μας», ανεφέρε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οπως ξεκαθάρισε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδεια τους: να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από τον χώρο. Take away σε ποτά από τα καφέ ή τα κάφε-μπαρ δεν επιτρέπεται. Όπως δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών. Υπενθύμισε, δε, ότι για τους παραβάτες υπάρχουν πρόστιμα και επιφυλάχθηκε για περισσότερα μέτρα αν συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε ωστόσο και τα όσα είχε πει με τα μέρη της Αττικής στα οποία ακόμα δεν μπορούμε να πάμε.

Τι είχε πει ωστόσο και είχε ξεσπάσει ο Νίκος Χαρδαλίας που φάνηκε τώρα κάθετος για την εικόνα που μας "προσβάλλει όλους";

Πρώτη ημέρα της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι αφήσαμε πίω 42 ημέρες μιας πρωτόγνωρης προσπάθειας. «Η νέα φάση θα αξιολογείται καθημερινά και θα προχωράμε πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα σημείωσε και τόνισε με έμφαση: Ο ιός είναι εδώ, δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο»

«Η νέα φάση θα αξιολογείται καθημερινά και θα προχωράμε πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα σημείωσε και τόνισε με έμφαση: Ο ιός είναι εδώ, δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης στις δηλώσεις του ότι είναι fake news οι ειδήσεις ότι έχουν απαγορευΘεί η κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα και στους πολίτες άνω των 65 ετών. Συστάσεις έχουμε κάνει τόνισε συγκεκριμένα.

«Σήμερα αφήσαμε πίσω μας 42 μέρες πρωτόγνωρης προσπάθειας. Η διαδικασία που ξεκινά από σήμερα επιβάλλει να τηρούμε τους κανόνες. Καθημερινά θα αξιολογούμε την κατάσταση και θα προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την πρώτη ενημέρωση του υπ. Υγείας μετά την άρση των μέτρων.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα fake news που κυκλοφορούν γύρω από την άρση των μέτρων στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες άνω των 65 ετών, ενώ δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί».