Φονικό - Ανώγεια: Εξελίξεις σοκ! Ποια τα σκοτεινά σημεία; - "Μαγείρεψαν το όπλο"

Συνεχίζονται οι έρευνες!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φονικό - Ανώγεια: Εξελίξεις σοκ! Ποια τα σκοτεινά σημεία; -

Εξελίξεις σοκ έχουμε στην Κρήτη με το διπλό φονικό που έγινε στα Ανώγεια. Ποιοι μιλούν για "μαγειρεμένο όπλο" και ποια είναι τα σκοτεινά σημεία στην υπόθεση, τα οποία ερευνά τώρα η ΕΛΑΣ;

Το όπλο που παραδόθηκε από την οικογένεια Ξυλούρη, είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο διπλό φονικό των Ανωγείων, στην Κρήτη; Πόσο ισχυρή είναι η πιθανότητα της ανατροπής στην πολύκροτη υπόθεση της βεντέτας; Πού οδηγούν οι έρευνες της αστυνομίας; Το διπλό φονικό στα Ανώγεια προκάλεσε μία σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις στο νησί της Κρήτης, αλλά και τον φόβο μίας πιθανής βεντέτας ανάμεσα στις οικογένειες Ξυλούρη και Καλομοίρη.

Οι «σκοτεινές» πλευρές της υπόθεσης; είναι ακόμα πολλές και η έρευνα της αστυνομίας επιδιώκει να τις διαφωτίσει, ώστε να βγει στην επιφάνεια όλη η αλήθεια. Σημαντικό ρόλο στο ντόμινο των εξελίξεων, θα διαδραματίσει το αποτέλεσμα που θα βγάλουν τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, τόσο για το όπλο που παραδόθηκε από την οικογένεια Ξυλούρη στις αρχές, όσο και για άλλα στοιχεία που αφορούν την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Για «μαγειρεμένη» παράδοση όπλου στις αρχές από την οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη έκανε λόγο ο δικηγόρος του Μανώλη Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας, δημιουργώντας νέα δεδομένα. «Το όπλο της δικής μου πλευράς παραδόθηκε εγκαίρως, ας ρωτήσουμε την άλλη πλευρά που το καθυστέρησε», ανέφερε μιλώντας στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, η πλευρά Ξυλούρη παρέδωσε το όπλο δύο 24ωρα μετά το συμβάν. Κατά την άποψή του, δεν είναι το πραγματικό όπλο, αλλά κάποιο άλλο, ενώ ανέφερε ότι η σκηνή του εγκλήματος είχε «πλυθεί».

«Πρόκειται για “μαγειρεμένη” παράδοση άλλου όπλου. Αυτό θα το δείτε όταν έρθει στο φως η βαλλιστική έρευνα. Τι να σου κάνει η προανάκριση όταν δεν βρίσκει το όπλο καθώς το έχουν πάρει από τον τόπο του συμβάντος», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Μανώλη Καλομοίρη, «το όπλο του εντολέα του θα ταυτοποιηθεί με τους επτά κάλυκες που βρέθηκαν στο οδόστρωμα. Εάν αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της θα δούμε πόσο ωραία θα απογυμνωθούν όλοι». Όπως είπε, «θα βρεθούν προ των ευθυνών τους και δουν ποιος πυροβόλησε ποιον».

«Κάποιοι πήγαν κι έπλυναν το σημείο»

Ο κ. Βέρρας ανέφερε ότι πριν φτάσει η αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος «κάποιοι πήγαν και έπλυναν το σημείο. Έριξαν νερό. Εγώ διάβασα τη δικογραφία. Κάποιοι άλλοι λένε καραγκιοζιλίκια διότι δεν ξέρουν τη δικογραφία. Η απόκρυψη των στοιχείων προφανώς ευνοεί κάποιον άλλον. Το αποτέλεσμα ήταν να πάει στο σημείο η αστυνομία και να βρει “πειραγμένο” τον τόπο του εγκλήματος. Ο πελάτης μου ομολόγησε και δεν είχε να κρύψει κάτι».

Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος σημείωσε ότι η υπόθεση «έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι το κοινωνικό και το άλλο είναι το νομικό. Θα πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους».

Νωρίτερα, ο κ. Βέρρας, μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι «έχουμε δύο όπλα στον τόπο του συμβάντος, με κάλυκες δύο διαφορετικών διαμετρήματος, έχουν χρησιμοποιηθεί από δύο ανθρώπους τα δύο όπλα κι έχουν προκαλέσει δύο ανθρωποκτονίες».

Ερωτηθείς τι είπε στην απολογία του ο δράστης, ο κ. Βέρρας είπε: «Αυτό που θα έλεγε καθένας που βγαίνοντας από το σπίτι του μετά από τις κραυγές της μάνας το, βρίσκεται μπροστά στον σκοτωμένο πατέρα του και από πάνω ο δράστης με το όπλο στο χέρι. Είπε “Εθόλωσε το μυαλό μου και πυροβόλησα κι εγώ”».

Η εκδοχή της πλευράς Ξυλούρη

Πάντως, η πλευρά του Γιώργου Ξυλούρη ζητά να καταθέσουν οι μάρτυρες όσα πραγματικά είδαν και έκανε λόγο για απροθυμία για επίσημη κατάθεση.

«Αυτό που ζητάμε είναι να καταθέσουν μόνο την αλήθεια για να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ» δήλωσε ο Γ. Κοκοσάλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε εντελώς διαφορετικά από την εκδοχή που παρουσιάζει η οικογένεια Καλομοίρη, αναφέρει το cretalive.gr.

Η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη υποστηρίζει ότι με βάση τις περιγραφές μαρτύρων, ο 29χρονος εκτέλεσε τον Γ. Ξυλούρη, ενώ ο πατέρας του ήταν ζωντανός και πεσμένοι και οι δύο κάτω. Ισχυρίζονται ότι ο 29χρονος ακούμπησε το πιστόλι στα πλευρά του Ξυλούρη και το άδειασε. Δείτε ωστόσο και τα όσα είπε για το φονικό η Μαρία Τζομπανάκη και συγκλόνισε.

Πηγή: protothema.gr

Από τα σκοτεινά σημεία και τις εξελίξεις σοκ με το "μαγειρεμένο όπλο" στα όσα είπε ο 29χρονος για το φονικό στα Ανώγεια

Aναβολή για να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι ζήτησε και πήρε ο 29χρονος από τα Ανώγεια ο οποίος νωρίτερα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σήμερα ο συνήγορος του 29χρονου Διονύσης Βέρας δήλωσε ότι στον 29χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη, όπως αναμενόταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο.

Εμείς είμαστε διαχειριστές μιας σκληρής πραγματικότητας σ ένα καθαρά νομικό επίπεδο. Τα γεγονότα σύμφωνα με τον κ. Βέρρα φαίνονται από τη δικογραφία καθώς τη πλήρη εικόνα θα την έχουμε όπως είπε, όταν εντρυφήσουμε στις λεπτομέρειες της δικογραφίας.

Ο κ. Βέρρας αναφέρθηκε στο μοιραίο περιστατικό όπως αυτό εξελίχθηκε.

« Είχαμε την πρώτη φάση που συνέβη μπροστά στην οικία του κατηγορούμενου. Υπήρχε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του κατηγορούμενου και του θανόντα, όχι ιδιαίτερα σημαντικός- με αμυχές ένθεν κι ένθεν- η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική. Ο 30χρονος έφυγε από το συμβάν όπως και ο κατηγορούμενος, οι οποίοι πήγαν στα σπίτια τους. . Δυστυχώς ο 30χρονος επέστρεψε έπειτα οπλισμένος και έξω πάλι από το σπίτι του κατηγορούμενου συνεχίζοντας τον καβγά, αυτή τη φορά με τον πατέρα του κατηγορούμενου ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε γρονθοκοπηθεί (από τα μέχρι τώρα ιατροδικαστικά δεδομένα, καθώς βρίσκεται ε εξέλιξη αυτή η διαδικασία). Αυτό το γεγονός βγάζει από το σπίτι τον 30χρονο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στη θέα του σκοτωμένου πατέρα, τον άλλο 30χρονο πάνω του και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Σε μία κατάσταση πανικού και με το είναι μέσα του όλο ισοπεδωμένο, και με το μυαλό του σαν να «είχε σεντόνι», αδειάζει το πιστόλι πάνω στον θανόντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Σαφές ποιος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη

Ο κ. Βέρρας υπογράμμισε ακόμα ότι είναι σαφές ποιος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. «Δικονομικά έχουν διαχωριστεί οι δυο υποθέσεις, τονίζοντας ότι έχουμε δυο διαφορετικά όπλα και αυτό δεν αμφισβητείται» δήλωσε.

Η ανυπαρξία πυρίτιδας δεν απαλάσσει από την κατηγορία του πυροβολισμού
Αναφερόμενος επίσης στα λεγόμενα του πατέρα του Γ. Ξυλούρη ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε καθώς στα χέρια του δεν βρέθηκε πυρίτιδα, ο κ. Βέρρας δήλωσε ότι η ανυπαρξία πυρίτιδας δεν απαλλάσσει από την κατηγορία του πυροβολισμού. Η βαλιστική έκθεση έχει συνταχθεί ενώ παραπέμπεται στην Αθήνα. Συνολικά από τη συλλογή των καλύκων εντοπίστηκαν 7 από ένα όπλο και 2 στο άλλο.

Δύο οικογένειες δοκιμάζονται

Όπως είπε αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ανθρωποκτονίες και δύο οικογένειες που δοκιμάζονται . «Η σκέψη μας και τα συναισθήματα μας πρώτα και κύρια πρέπει να είναι σ’ αυτές τις οικογένειες καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος που θα μπορούσε κάτι τέτοιο να το διανοηθεί και πολύ περισσότερο να το βιώσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Σπανάκη: Εξετάζουμε μόνο τα αντικειμενικά δεδομένα

Στο ίδιο μήκος κύμματος και οι δηλώσεις της κ. Σπανακη η οποία δήλωσε ότι η κ. Εισαγγελέας έκρινε ότι η δίωξη που αφορά τον εντολέα της έχει να κάνει με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Ξυλούρη. Όλα τα υπόλοιπα είπε, είναι πληροφορίες για τις οποίες δε θα πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να απαντάμε. Για εμάς είπε υπάρχουν αντικειμενικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, άμεσα αναμένεται να παραδοθεί στο Α.Τ Ανωγείων το όπλο που χρησιμοποίησε η οικογένεια Ξυλούρη .

Πηγή: cretapost.gr