Σεισμός τώρα στο Αιγαίο

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός τώρα στο Αιγαίο

Νέος σεισμός "έσκασε" τώρα στο Αιγαίο. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες και πόσα Ρίχτερ ήταν; Υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους; Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφεραν.

Η δόνηση ήχησε στα 39 χιλιόμετρα από την Αλόννησο στις 14:38 και ήταν της τάξης των 2.8 Ρίχτερ, αλλά ευτυχώς το εστιακό βάθος βρισκόταν στα 165 χιλιόμετρα.

Δεκάδες μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην Κρήτη τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σεισμός εκτός από το Αιγαίο έγινε και στην Κρήτη

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ασθενής σεισμός, ύψους 3,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, «χτύπησε» την Κρήτη, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συχνότητα των σεισμικών δονήσεων στην περιοχή τους.

'Αλλη μια σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άρβη της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη στις 2 Μαΐου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Λασίθι και Ηράκλειο, είχε προκαλέσει μίνι τσουνάμι στο νησί της Χρυσής ή Γαϊδουρονήσι αλλά και στο λιμάνι της Άρβης, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

σεισμός στην Κρήτη

Πηγή: protothema.gr

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία.Μια ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε σήμερα την περιοχή των νησιών Μπάμπαρ (Κεπουλαουάν Μπάμπαρ) της περιοχής. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Μια ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε σήμερα την περιοχή των νησιών Μπάμπαρ (Κεπουλαουάν Μπάμπαρ) της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προερχόταν από εστιακό βάθος 117 χιλιομέτρων.

Από την πλευρά του, το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS) έκανε λόγο για δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών.

Πάντως, ο εν λόγω σεισμός δεν είναι ικανός να δημιουργήσει τσουνάμι που να επηρεάσει την περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε η αρμόδια Υπηρεσία της Ινδονησίας.

Υπενθυμίζεται πως η Ινδονησία βρίσκεται στο σεισμικά ενεργό «δαχτυλίδι της φωτιάς» -όπως αποκαλείται- του Ειρηνικού και για τον λόγο αυτό συχνά υποφέρει από θανατηφόρους σεισμούς και τσουνάμι.