Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Τεχεράνη - Ένας νεκρός

6 τραυματίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Τεχεράνη - Ένας νεκρός

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Τεχεράνη με έναν νεκρό και έξι τραυματίες. Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης, Σαΐντ Ναμάκι, οι εθνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αποδείχθηκαν έτοιμες για τον σεισμό.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Τεχεράνη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με το μέγεθος της σεισμικής δόνησης να είναι 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ένας νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των αρχών. Το Ιρανικό Σεισμολογικό Κέντρο ανέφερε πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα σύνορα δύο επαρχιών, της Τεχεράνης και της Μαζανταράν. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 7 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης, Σαΐντ Ναμάκι, οι εθνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αποδείχθηκαν έτοιμες για τον σεισμό.

Ο ίδιος μάλιστα έγραψε το εξής στο Twitter:

«Έχω μιλήσει με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της χώρας και την Ερυθρά Ημισέληνο, καθώς και με επικεφαλής των μονάδων που είναι υπεύθυνες για ιατρική περίθαλψη. Ευτυχώς, είναι 100% έτοιμοι».

Δεκάδες μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην Κρήτη τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ το μεσημέρι του Σαββάτου.

πηγή: athensmagazine.gr

Σεισμός εκτός από την Τεχεράνη έγινε και στην Κρήτη

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ασθενής σεισμός, ύψους 3,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, «χτύπησε» την Κρήτη, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συχνότητα των σεισμικών δονήσεων στην περιοχή τους.

'Αλλη μια σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άρβη της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη στις 2 Μαΐου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Λασίθι και Ηράκλειο, είχε προκαλέσει μίνι τσουνάμι στο νησί της Χρυσής ή Γαϊδουρονήσι αλλά και στο λιμάνι της Άρβης, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

σεισμός στην Κρήτη

Πηγή: protothema.gr