Θρήνος - Πέθανε η Άννα Ρηγούτσου

Ασύλληπτο πένθος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος - Πέθανε η Άννα Ρηγούτσου

Θρήνος επικρατεί στη Σύρο καθώς «έφυγε» από τη ζωή η Άννα Ρηγούτσου σε ηλικία μόλις 34 ετών. Τι λένε οι πληροφορίες για την γυναίκα που πέθανε;

Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της. Ήταν ένα ξεχωριστό χαμογελαστό κορίτσι γεμάτο ενέργεια. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 12.00 στο Καθολικό Κοιμητήριο Ερμουπόλεως. Η οικογένεια εκφράζει την επιθυμία στη μνήμη της Άννας αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο σύλλογο καρκινοπαθών Σύρου, γράφει στο Athensmagazine.gr

Χθες θρήνο προκάλεσε και η είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Μπαμπίλη. Συγκλονισμένος ο ελληνικός αθλητισμός.

Θρήνος - Πέθανε η Ελένη Πατρικίου

Θρήνος με την είδηση ότι πέθανε η Ελένη Πατρίκιου, ιστορικός, σκηνοθέτης και κόρη του ποιητή Τίτου Πατρίκιου. Δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα τα αίτια του θανάτου της. Η κηδεία της θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου.

Έφυγε από τη ζωή η ιστορικός και σκηνοθέτης, Ελένη Πατρικίου, κόρη του ποιητή Τίτου Πατρίκιου. Η ίδια ήταν διδάκτωρ ιστορίας του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και κλασσικής φιλολογίας, ενώ μεταξύ άλλων δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.

Πέθανε η Ελένη Πατρικίου

Ποια ήταν η Ελένη Πατρίκιου

Το επιστημονικό της έργο επικεντρώθηκε στην ανθρωπολογική και θεατρολογική ερμηνεία της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, καθώς επίσης σε θέματα πρόσληψης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού από την νεότερη ποίηση και το θέατρο και στην ιστορία της διαμόρφωσης της νεοελληνικής συνείδησης τον 19ο και 20ό αιώνα. Υπήρξε συνεργάτιδα της Αυγής, όπου αρθρογραφούσε για θέματα τέχνης και πολιτισμού. Στο έργο της συγκαταλέγονται και μεταφράσεις έργων λογοτεχνίας.

Ανάμεσα στα θεατρικά έργα που είχε σκηνοθετήσει ήταν και το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, το οποίο είχε ανέβει στη σκηνή το 2008.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει πως η κηδεία της θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

«Μια σεμνή καλλιτέχνις ,ηθοποιός, ιστορικός, συγγραφεας έφυγε νωρίς από κοντά μας....Θα την αποχαιρετήσουμε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου από το Α κοιμητήριο Αθηνών.. Η Έλενα Πατρικίου...κόρη του σπουδαίου Τίτου Πατρίκιου κι εγγονή του Σπύρου κ Λέλας Πατρικίου…» έγραψε ο ηθοποιός στην ανάρτησή του.

Δείτε την ανάρτηση του:

Θλίψη ωστόσο προκάλεσε και ο θάνατος του Δημήτρη Κρεμαστινού, μετά από μάχη με τον κoρωνοϊό.