Ισχυρός σεισμός στη Νίσυρο

Πόσα Ρίχτερ;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ισχυρός σεισμός στη Νίσυρο

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη Νίσυρο. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρό της εντοπίζεται 25 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά του νησιού και εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 122,9 χλμ.

Ισχυρή δόνηση 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:08 της Κυριακής στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Νισύρου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Η δόνηση είχε επίκεντρο 25 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Νισύρου, με το εστιακό βάθος να βρίσκεται στα 122, 9 χιλιόμετρα.

Ωστόσο εκτός από τον σεισμό που σημειώθηκε στη Νίσυρο, μια τραγωδία έγινε σε γηροκομείο που ξέσπασε φωτιά και 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε και στην Κρήτη εκτός από την Νίσυρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη με τις σεισμικές δονήσεις που έχουν χτυπήσει τις τελευταίες μέρες το νησί, μιας και σήμερα, «χτύπησε» διπλός σεισμός σήμερα το πρωί, με τους κατοίκους να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Η Κρήτη φαίνεται πως… δε βρίσκει την ησυχία της απέναντι στον εγκέλαδο, ο οποίος και πάλι επισκέφθηκε το νησί με δύο αξιοπρόσεκτες σεισμικές δονήσεις την Κυριακή (10/5).

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στα 77 χιλιόμετρα Ηράκλειο στις 11:40 και ήταν της τάξης των 3.9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Η επόμενη δόνηση ήχησε στις 13:02 στα 53 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα, με ισχύ στα 3.2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός Κρήτη

Πηγή: athensmagazine.gr

Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» την Κρήτη και την Παρασκεύη

Ισχυρός σεισμός έγινα ξανά στην Κρήτη, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα νότια της Άρβης στην Κρήτη και προέρχεται από απόσταση 443 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου στις 06:14, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών .

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα νότια της Άρβης στην Κρήτη και προέρχεται από απόσταση 443 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνα