Ουρές έξω από τα Zara - Περίμεναν να ανοίξει για να μπουκάρουν να ψωνίσουν

Απίστευτες εικόνες!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ουρές έξω από τα Zara - Περίμεναν να ανοίξει για να μπουκάρουν να ψωνίσουν

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα Zara, όπου πολίτες περίμεναν να ανοίξει για να μπουκάρουν να ψωνίσουν. Ξεκίνησαν από σήμερα τη λειτουργία τους 66.010 λιανεμπορικές και άλλες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου της άρσης των μέτρων.

Ξεκίνησαν από σήμερα τη λειτουργία τους 66.010 λιανεμπορικές και άλλες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου της άρσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Στα καταστήματα που επανεκκίνησαν από σήμερα τη λειτουργία τους ανήκουν και εκείνα της ένδυσης και υπόδησης. Ανάμεσα σε αυτά και τα ZARA, η αλυσίδα καταστημάτων που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον γυναικείο πληθυσμό, σε κατάστημα της οποίας στην Καλλιθέα σχηματίστηκε τεράστια ουρά από καταναλωτές που ήθελαν, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους.

Υπενθυμίζεται ότι για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους ισχύουν ειδικοί κανόνες τόσο όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας όσο και στις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, την ίδια ώρα η αστυνομία έκανε επέμβαση σε ουρά σε κατάστημα της ΔΕΗ. Τι συνέβη;

 Zara ουρές κατάστημα Καλλιθέα

Συγκεκριμένα:

για επιχειρήσεις έως 20τμ: τέσσερα άτομα, από 20-100 τμ: τέσσερα άτομα + ένα άτομο ανά 10τμ και άνω των 100τμ: δώδεκα άτομα + ένα άτομο ανά 15τμ. Σε περίπτωση που το εμβαδόν του καταστήματος υπερβαίνει τα 300τμ και αναπτύσσεται σε περισσότερα του ενός επιπέδου ισχύει και το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή επιτρέπεται έως ένα άτομο ανά 10τμ ανά όροφο.

Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων. Επίσης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες. Συνιστάται επίσης η μη χρήση ανελκυστήρων, ενώ περίπτωση ανάγκης χρήσης, το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας είναι το 40%. Αν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες, επιτρέπεται η χρήση του ανελκυστήρα μόνο σε άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και για την τροφοδοσία του καταστήματος. Η λειτουργία των καταστημάτων ξεκινά στις 10 πμ‬ εξαιρουμένων των καταστημάτων πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις ‪7 πμ.‬

πηγή: iefimerida.gr

Εκτός από τις ουρές στα Zara δείτε ποιο θα είναι το ωράριο των καταστημάτων σήμερα

Διαβάστε προσεκτικά γιατί σας αφορά. Τι ώρα ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους τα πολυκαταστήματα και τι θα ισχύει για Jumbo και ΙΚΕΑ, τώρα που έχουμε σταδιακή άρση των μέτρων; Όσα αναφέρουν οι πληροφορίες.

Μετά από δύο μήνες στην «ενεργό δράση» επιστρέφει από σήμερα η πλειονότητα του εμπορικού κόσμου!

Η αγωνία στην αγορά είναι μεγάλη, καθώς όλοι περιμένουν την αντίδραση των καταναλωτών στην επαναλειτουργία των περισσότερων καταστημάτων που αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Συνολικά, σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων ανεστάλη η λειτουργία και επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που ετέθησαν σε αναστολή.

Μικρότερες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις δηλώνουν έτοιμες να υποδεχθούν το αγοραστικό κοινό, με επάρκεια προϊόντων και μεγάλες προσφορές ενώ τονίζουν πως έχουν λάβει όλα τα μέτρα προστασίας. Διαβάστε αναλυτικά στο athensmagazine.gr τι ώρα θα ανοίξουν σήμερα θα πολυκαταστήματα, αναφορικά και με την άρση των μέτρων. Σας αφορά!

TAGS