Έκτακτο: Αυξήθηκαν τα κρούσματα - Στους πόσους οι νεκροί;

Όλα όσα ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Έκτακτο: Αυξήθηκαν τα κρούσματα - Στους πόσους οι νεκροί;

Έκτακτο έσκασε μόλις τώρα καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα. Στους πόσους είναι οι νεκροί; Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.726, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 607 (22,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.374 (50,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 12 (37,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Καμπανάκι ωστόσο χτύπησε, μιας και ξεκινάνε οι μετακινήσεις προς τα νησιά! Δείτε ποιοι δικαιούνται να ταξιδέψουν εδώ!

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 151. Οι 37 ήταν γυναίκες (26,4%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 99.363 κλινικά δείγματα.

Πηγή: protothema.gr

Γιατί η ενημέρωση για τον κορωνοϊό γίνεται σήμερα χωρίς τον Σωτήρη Τσιόδρα

Πριν από λίγα λεπτά έσκασε ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την οποία, η σημερινή ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί χωρίς τον Σωτήρη Τσιόδρα, όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη εβδομάδα.

Για ακόμα μία Κυριακή, ο Σωτήρης Τσιόδρας δε θα παρευρεθεί στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους από κορωνοϊό στη χώρα μας, ενώ τη θέση του θα πάρει και πάλι ο λοιμωξιολόγος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει τα εξής: «H ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου».

Υπενθυμίζουμε παράλληλα, πως το Υπουργείο αποφάσισε σιγά σιγά να κόψει τις καθιερωμένες ενημερώσεις από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά. Δείτε εδώ κάθε πότε θα προβάλλονται από εδώ και στο εξής.