Έκτακτο δελτίο καιρού: «Χτυπάει» 40άρι η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Κόκκινος συναγερμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτο δελτίο καιρού: «Χτυπάει» 40άρι η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Πριν από λίγη ώρα κυκλοφόρησε ένα έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ, σχετικά με τη θερμοκρασία του Σαββατοκύριακου, η οποία αναμένεται να ανέβει πάνω από τους 40, φέρνοντας έναν πρόωρο καύσωνα στα μέσα Μαΐου.

Ανοδική πορεία θα ακολουθήσει η θερμοκρασία από την Τρίτη σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού και τους μετεωρολογικούς χάρτες που δημοσιεύει η ΕΜΥ.

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 30 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιος αναμένεται να είναι ο καιρός και αύριο Τετάρτη, από την Πέμπτη ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Η άνοδος θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τους χάρτες με τις μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες που δημοσιεύει η ΕΜΥ να δείχνουν ότι ο υδράργυρος στην κεντρική Ελλάδα θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο για τον καύσωνα αυτό προειδοποίησε και ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις υψηλές θερμοκρασίες που πρόκειται να χτυπήσουν τη χώρα. Δείτε εδώ την τρομερή του πρόγνωση για το πού πρόκειται να φτάσει ο υδράργυρος.

Έκτακτο δελτίο καιρού

Οι συνθήκες καύσωνα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο να δείχνει υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: iefimerida.gr

Το δελτίο καιρού για σήμερα - Μέχρι πού θα φτάσει η θερμοκρασία;

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα νότια. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα νότια. Ανεμοι: Στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 32 και κατά τόπους στη Θεσσαλία 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τρίτη 12 Μαΐου

Και ο Γιάννης Καλλιάνος, προειδοποίησε για τον μίνι καύσωνα που φτάνει στη χώρα μας. Οι θερμοκρασίες που ανέφερε στον καιρό είναι σοκαριστικές. Δείτε αναλυτικά όσα είπε για τις επόμενες ημέρες.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά 3 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.