Καιρός σήμερα: Έρχεται κύμα καύσωνα - Στους πόσους βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία;

Ξεκινάει ο μίνι καύσωνας!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Καιρός σήμερα: Έρχεται κύμα καύσωνα - Στους πόσους βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία;

Έρχεται κύμα καύσωνα και "χτυπάει" καμπανάκι για τον καιρό σήμερα. Στους πόσους βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία; Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για να προετοιμαστείτε.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 32 στην κεντρική Ελλάδα, με ηλιοφάνεια και μόνο ορισμένες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Το πρώτο κύμα του καλοκαιριού έχει πλέον αρχίσει και το Σαββατοκύριακο αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που θα φτάσουν πιθανότατα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμη και για 40αρια το επόμενο διάστημα, κατά τόπους. Δείτε εδώ το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ σημαίνοντας συναγερμό για τη θερμοκρασία.

Για σήμερα, οι άνεμοι θα πνέουν σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Στα ανατολικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τρίτη 12 Μαΐου

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Την πρόγνωσή του για τη θερμοκρασία που «χτυπάει» κόκκινο, έκανε και ο Σάκης Αρναούτογλου

Με μια έκτακτη προειδοποίηση, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους, πως το Σαββατοκύριακο «σκάει» κύμα καύσωνα. Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ με ανάρτησή του στη σελίδα, τονίζει την πιθανότητα εμφάνισης ισχυρού κύματος ζέστης, τολμώντας να το χαρακτηρίσει μαγιάτικο καύσωνα, αφού τα προγνωστικά συστήματα θέλουν τη θερμοκρασία να θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και στους 40 βαθμούς το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου:

Μαγιάτικος καύσωνας επι θύραις;

Φίλες και φίλοι!

Συνθήκες προχωρημένου... καλοκαιριού δείχνουν τα τελευταία προγωστικά στοιχεία για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας και κυρίως το επόμενο Σαβ/κύριακο 16/17 Μαίου, σε όλη την Ελλάδα!

Αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά στα προγνωστικά στοχεία το επόμενο 48ωρο, τότε πιστεύω ότι ανετα θα αρχίσουμε να μιλάμε και για... "Μαγιάτικο καύσωνα επι θύραις"
Φυσικά για ότι νεότερο θα υπάρξουν λεπτομέρειες εδώ στη σελίδα μου στο facebook

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου