Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Τι θα αλλάξει στις μετακινήσεις και τα ξενοδοχεία;

Όλα τα νέα μέτρα

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Τι θα αλλάξει στις μετακινήσεις και τα ξενοδοχεία;

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, πλησιάζει και θα πρέπει να δώσετε προσοχή, μιας και έχουμε νέα μέτρα λόγω πανδημίας. Τι θα αλλάξει στις μετακινήσεις και τα ξενοδοχεία;

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος που «πέφτει» φέτος την Δευτέρα 8 Ιουνίου, έχει οριστεί ως επίσημη μέρα αργίας για το Δημόσιο, ενώ ο ιδιωτικός τομέας και τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά.

Ωστόσο, αν και πρόκειται για το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού, μέχρι στιγμής η εικόνα όσον αφορά στις αποδράσεις δεν είναι ξεκάθαρη λόγω των διαφορετικών συνθηκών στις μετακινήσεις και τη λειτουργία των ξενοδοχείων.

Τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις και τα ξενοδοχεία

Όσον αφορά τις μετακινήσεις το τοπίο είναι λίγο πιο ξεκάθαρα πλέον καθώς όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στη νήσο Κρήτη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής είναι άγνωστο τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις προς τα μικρότερα νησιά.

Πρόθεση της κυβέρνησης πάντως σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Περαιτέρω επισήμανε πως είναι μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Τα ερωτηματικά που παραμένουν ωστόσο έχουν να κάνουν με τα ξενοδοχεία καθώς μέχρι στιγμής έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν τις πόρτες τους από την 1η Ιουνίου τα 12μηνης λειτουργίας. Την ίδια στιγμή αναμένονται οι ανακοινώσεις για την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν αλλά και τον τρόπο, ακολουθώντας υγειονομικά πρωτόκολλα, τα τουριστικά καταλύματα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν και θα πραγματοποιηθούν μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Σωτήρης Τσιόδρας - Νέα προειδοποίηση

Νέα προειδοποίηση μας ήρθε σήμερα από τον Σωτήρη Τσιόδρα, όπου και ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε, "Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε χαλάρωση". Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Σχετικά με τα εμβόλια, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, οκτώ υποψήφια εμβόλια βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών. Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια αναμενόμενη χαλάρωση όλων μας. Χρειάζεται προσοχή. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε χθες πως χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είδαν αύξηση σε αριθμούς νέων περιστατικών. Στις ΗΠΑ ο επικεφαλής επιστήμονας προειδοποιεί το Κογκρέσο για σταδιακή και όχι ταχεία άρση των περιορισμών. Στην Κίνα είδαν άνοδο περιστατικών στην Ουχάν, στην Κορέα επίσης. Στη Γερμανία είδαν άνοδο των αριθμών» τόνισε.

«Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με υπεύθυνη συμπεριφορά και με καταγραφή των δεδομένων να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Με απλούς κανόνες υγιεινής και απόστασης. Αναγκαστικά θα μας συντροφεύουν, όχι για κακό λόγο, το επόμενο χρονικό διάστημα. Όχι σαν κάποιο απαγορευτικό, αλλά σαν μα συνεχής υπενθύμιση του πώς απλά μέτρα μπορεί να βοηθήσουν. Ο ιός θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσά μας. Εμείς θα βλέπουμε τα δεδομένα για να σβήσουμε μικρές φωτιές. Ο εργαστηριακός έλεγχος και η ιχνηλάτηση των επαφών και η επάρκεια για την φροντίδα θα είναι σημαντικά εργαλεία. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είναι κρίσιμο αυτή την περίοδο. Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πάλη με τον ιό» ξεκαθάρισε.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος Σωτήρης Τσιόδρας νέα μέτρα

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσιόδρας δεν απέκλεισε το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το προσεχές Σαββατοκύριακο, όταν η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς. Ο συγχρωτισμός δεν είναι καλό πράγμα, υπογράμμισε.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας εκτίμησε ότι ο ιός στη χώρα μας ξεκίνησε κάποια στιγμή στα μέσα Φεβρουαρίου, τόνισε ωστόσο πως δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικός για το αν υπήρξε και νωρίτερα. Παράλληλα, απέκλεισε τη θεωρία του «ασθενούς μηδέν», επισημαίνοντας ότι μπορεί η είσοδος του κορωνοϊού σε μια χώρα να έχει πολλαπλές πηγές. «Δεν έχει αλλάξει ο αναπαραγωγικός ρυθμός της πανδημίας» υπογράμμισε, αναφορικά με τις πρώτες εννέα μέρες από την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: protothema.gr