Δίκη Τοπαλούδη: Αυτή είναι η απόφαση για τους κατηγορούμενους

Μόλις βγήκε

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Δίκη Τοπαλούδη: Αυτή είναι η απόφαση για τους κατηγορούμενους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την δίκη της Ελένης Τοπαλούδη, μιας και μόλις βγήκε η απόφαση για τους κατηγορούμενους! Δείτε αναλυτικά όλα όσα έγιναν γνωστά.

Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αποφάσισε ομόφωνα πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Αυτή είναι η απόφαση για τους κατηγορούμενους - Όλα όσα ανέφεραν στην δίκη της Ελένης Τοπαλούδη

Η απόφαση για ενοχή προκάλεσε τα χειροκροτήματα μελών του ακροατηρίου. Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει τη ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του. Διαβάστε εδώ τα όσα ανατριχιαστικά ανέφερε για το έγκλημα που σόκαρε το Πανελλήνιο.

Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, η οποία συνεπάγεται για αυτούς – σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά – ισόβια κάθειρξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου.

Πηγή: protothema.gr

Οι απολογίες των δύο κατηγορούμενων για τη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη

«Λυπάμαι μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση της Ελένης» είπε ο 23χρονος Ροδίτης και τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του ζήτησε συγνώμη και δήλωσε πως αισθάνεται τύψεις, επειδή δεν την προστάτεψε, όπως είπε τη νεαρή φοιτήτρια. Ξεσπώντας σε γοερά κλάματα ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης ζήτησε «ένα μεγάλο συγνώμη» από τον πατέρα της αδικοχαμένης κοπέλας που βρίσκεται συνεχώς στο δικαστήριο και αποκάλυψε πως η Ελένη εκείνο το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου του 2018 ούσα άγρια κακοποιημένη του είχε ζητήσει να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο!

Οι απολογίες των δυο κατηγορουμένων συγκλίνουν όμως και σε δυο ακόμη σημεία. Αμφότεροι υποστηρίζουν ότι δεν βίασαν τη νεαρή κοπέλα καθώς όπως λένε, εκείνη ήταν που τους είχε ζητήσει να συνευρεθούν όλοι μαζί σεξουαλικά. Ακόμη, ενώ αρνούνται ο καθένας για τον εαυτό του συμμετοχή στην άγρια κακοποίηση της φοιτήτριας και τη ρίψη της στη θάλασσα παραδέχονται ότι καθάρισαν και οι δυο με χλωρίνη το εξοχικό σπίτι – κολαστήριο, επιστρέφοντας από τον βραχώδη όρμο όπου κατηγορούνται ότι έριξαν την κοπέλα ζωντανή!

Οι απολογίες των δυο κατηγορουμένων έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα– μάλιστα ο 21χρονος συνεχίζει την ερχόμενη Τρίτη– μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση λόγω των νέων δεδομένων που διαμόρφωσε η πανδημία. Όλοι όσοι παρευρίσκονται στο δικαστήριο τηρούν τις αποστάσεις και φορούν μάσκες, όπως και οι κατηγορούμενοι. Αυτό όμως δεν εμποδίζει την έδρα να προχωρήσει την εκδίκασης της υπόθεσης, δεδομένου ότι αρχές Ιουνίου λήγει το 18μηνο, δηλαδή των ανώτατο όριο προφυλάκισης των δυο κατηγορουμένων.

Πηγή: protothema.gr