Δίκη Τοπαλούδη: Βαριά καμπάνα - Ισόβια για τους δύο κατηγορούμενους

Η πρόταση της Εισαγγελέως

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Δίκη Τοπαλούδη: Βαριά καμπάνα - Ισόβια για τους δύο κατηγορούμενους

Βαριά καμπάνα από την Εισαγγελέα στην δίκη για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη με την ίδια να προτείνει ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους. Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση της.

Να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη για το αδίκημα της ανθρωποκτονία ζήτησε η εισαγγελέας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών στον καθένα από τους δυο κατηγορούμενος για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Η πρόταση έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.Δείτε εδώ και τα όσα είχε αναφέρει για τα ελαφρυντικά τα λόγια της σκληρά.

Πηγή: protothema.gr

Τι έκανε έξω φρενών στην δίκη, την μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, που είχαμε τώρα την απόφαση για ισόβια στους δύο κατηγορούμενους;

Ράγισε καρδιές η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας με την υπόθεση της δολοφονίας και του βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη, να ρίχνει σήμερα αυλαία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη με την μάνα της Τοπαλούδη να αποχωρεί από την αίθουσα.

Ειδικότερα σήμερα (15/5) έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην τραγική αυτή υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί νεκρή σε παραλία της Ρόδου με την εισαγγελέα να είναι τώρα καταπέλτης για τους δύο κατηγορούμενους. Η μητέρα της φοιτήτριας φυσικά και ήταν στην δίκη με την ίδια να ξεσπά όταν ο συνήγορος του ενός κατηγορούμενου ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

Στο άκουσμα αυτής της φράσης η γυναίκα ξέσπασε με την ίδια να φωνάζει "δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό; 17 χρόνων ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου" και να αποχωρεί από την αίθουσα. Μάλιστα ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα μόλις την άκουσε.