Συναγερμός - Δύο υπάλληλοι του ΕΚΑΒ θετικοί στον κορωνοϊό

Μεγάλη ανησυχία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συναγερμός - Δύο υπάλληλοι του ΕΚΑΒ θετικοί στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως δύο υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, γεγονός που έχει σκορπίσει την αγωνία, μιας και ακόμα 30 άτομα χρειάστηκε να μπουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr o ένας εκ των δύο είχε παρουσιάσει πυρετό για δύο ημέρες, ενώ ο δεύτερος εργαζόμενος είναι ασυμπτωματικός.

Αναστάτωση επικρατεί απο το πρωί στο ΕΚΑΒ, καθώς έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο βρέθηκε ότι δύο μέλη πληρώματος ασθενοφόρων είναι θετικά στον κορονοϊό. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το πρωί της Τετάρτης βγήκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα για τους δύο εργαζόμενους στα ασθενοφόρα τα οποία ήταν θετικά. Ένα εκ των δύο είχε παρουσιάσει λίγα 24ωρα πριν πυρετό για δύο ημέρες, ενώ ο δεύτερος εργαζόμενος είναι ασυμπτωματικός.

Συναγερμός έχει σημάνει ωστόσο και με το βρέφος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Δείτε εδώ τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για την υγεία του.

ΕΚΑΒ κορωνοϊός

Στο μεταξύ όμως- όπως μεταφέρουν πηγές στο ethnos.gr - ο ένας εργαζόμενος είχε επισκεφθεί την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ όπου και παρέμεινε για αρκετές ώρες. Εκεί ήρθε σε επαφή με διάφορες υπηρεσίες όπως το πρωτόκολλο, το λογιστήριο, το γραφείο κίνησης κ.λ.π., με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα συνολικά 30 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ από τις διοικητικές υπηρεσίες.

Τεστ

Σύμφωνα με πληροφορίες σε τέσσερις ημέρες οι 30 εργαζόμενοι που έχου τεθεί σε καραντίνα, θα υποβληθούν από συνεργείο του ΕΟΔΥ σε εργαστηριακό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό. Το τεστ θα γίνει σε 4 ημέρες προκειμένου να μπορούν να βγουν έγκυρα τα αποτελέσματα καθώς μόνο τότε μπορούν να φανούν στον Οργανισμό. Όποιος βρεθεί αρνητικός θα επιστρέψει κανονικά στην εργασία του. Πάντως πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι το ΕΚΑΒ θα λειτουργεί κανονικά τις επόμενες ημέρες καθώς οι εργαζόμενοι έοχυν χωρισθεί σε 3 βάρδιες ακριβώς για την περίπτωση που βρισκόταν θετικό κρούσμα.

Να σημειωθεί ότι οι δύο εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί δεν είχαν μεταφέρει κανέναν ασθενή με κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες καθώς όταν μεταφέρουν τα ασθενοφόρα ακόμη και ύποπτα περιστατικά, το πλήρωμα υποβάλλεται υποχρεωτικά σε τεστ για covid-19.

Απολύμανση

Πάντως το πρωί σήμερα ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ η Περιφέρεια Αττικής για τα δύο περιστατικά και μέσα σε μία ώρα έγινε απολύμανση σε όλο το κτίριο των Διοικητικών υπηρεσιών. Μετά απο αυτό οι εργαζόμενοι επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους.

Αυτά είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν πριν γίνουν γνωστά τα δυο θετικά στο ΕΚΑΒ

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού, μέσα από τη γραπτή ενημέρωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 166.

Ανακοινώνονται δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.850, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 617 (21,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.476 (51,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οκτώ (36,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 166 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 48 ήταν γυναίκες (28,9%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 139.445 κλινικά δείγματα.