Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή! Έρχονται μπόρες και καταιγίδες από Δευτέρα

Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο;

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή! Έρχονται μπόρες και καταιγίδες από Δευτέρα

Προσοχή συνιστά ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, που μας λέει την πρόβλεψή του για την εξέλιξη του καιρού. Το σκηνικό θα αλλάξει πάλι από την Δευτέρα, οπότε και θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες. Πώς θα είναι τα πράγματα το Σαββατοκύριακο;

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ1, έδωσε μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για τον καιρό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πότε θα έρθει επίσημα στη χώρα το καλοκαίρι.

Τόνισε αρχικά ότι ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι ήπιος, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μια μικρή άνοδο, 3-4 βαθμών Κελσίου, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Να τα όσα αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό που αλλάζει από την Δευτέρα, φέρνοντας πάλι μπόρες και καταιγίδες

Από τη Δευτέρα, όμως, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ξανά. Ο έμπειρος μετεωρολόγος σημείωσε ότι αναμένεται να επικρατήσει σχετική ψύχρα, «έως και κρύο», στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Σε όλες τις περιοχές της χώρας, όμως, θα υπάρχει αυτό το θερμοκρασιακό εύρος, με τον καιρό να είναι ψυχρός τη νύχτα και την ημέρα να ανεβαίνει με όριο όμως τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ περιορισμένα τα φαινόμενα, όπως οι μπόρες. «Από τη Δευτέρα όμως, οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες θα είναι περισσότερες» είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου, αναφερόμενος σε όλη σχεδόν τη Στερεά και την ορεινή και ημιορεινή Αττική.

Από την Τρίτη, όπως τόνισε, «μπαίνουμε σε τροχιά με άστατο καιρό», καθώς αναμένονται περισσότερες βροχές και καταιγίδες, ακόμα και με έντονο χαρακτήρα, πανελλαδικά. Ο καιρός, σημείωσε, θα ξεκινά ήπια το πρωί και το μεσημέρι – απόγευμα θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και καταιγίδες, κάτι που χαρακτήρισε ως φυσιολογική συμπεριφορά για τον Μάιο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου υπογράμμισε, στη συνέχεια, ότι αν δεν έρθει ο Ιούνιος τότε δεν μπορεί κανείς να μιλά για καλοκαίρι. «Ουσιαστικά μετά τις 20-21 Ιουνίου μπαίνει πιο σταθερά το καλοκαίρι και σταθεροποιείται» είπε και προσέθεσε:

«Βλέποντας τις πορείες θερμοκρασιών μακροπρόθεσμα, μέχρι και τα τέλη του μήνα (σ.σ. Μαΐου) θα έχουμε σχετική ψύχρα για την εποχή, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Τι σημαίνει αυτό; Τα μεσημέρια θα έχουμε 22-25 βαθμούς. Από τις αρχές Ιουνίου, όμως, θα έρθουν πιο θερμές αέριες μάζες και θα αρχίσει να ζεσταίνει. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα μπούμε σε πιο καλοκαιρινές θερμοκρασίες, εκτός από το Αιγαίο, όπου θα έχει μελτέμι και οι θερμοκρασίες θα μείνουν πιο δροσερές.» Σας έχουμε ωστόσο και την πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον σημερινό καιρό. Δείτε εδώ αναλυτικά, όσα γράφει.

Πηγή: iefimerida.gr

Tο βίντεο του meteo.gr για την μεταβολή του καιρού

Η αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα που σημειώθηκε από το μεσημέρι της Πέμπτης 21/05 στα βόρεια τμήματα της χώρας καταγράφηκε από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» και παρουσιάζεται στο βίντεο που ακολουθεί, αναφέρει χαρακτηριστικά το meteo.gr που εξέδωσε και σχετικό βίντεο.

Την Παρασκευή 22/05 σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι βροχές που εκδηλώνονται κατά τόπους έως το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη, ενώ όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.