Πένθος στον Λευκό Οίκο - "Έφυγε" από κορωνοϊό το δεξί χέρι της Τζάκι Κένεντι

Ήταν κοντά σε 11 προέδρους των ΗΠΑ!

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Πένθος στον Λευκό Οίκο -

Βαρύ το πένθος που "χτύπησε" τον Λευκό Οίκο. Ο άνθρωπος που υπήρξε κάποτε το δεξί χέρι της Τζάκι Κένεντι πέθανε από κορωνοϊό. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες για τον "χαμό" του άντρα που υπήρξε δίπλα σε 11 Αμερικανούς προέδρους.

Πέθανε μετά από μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό, σε ηλικία 91 ετών, ο πρώην μπάτλερ του Λευκού Οίκου, Γουίλσον Ρούσβελτ Τζέρμαν, που εργάστηκε υπό την διοίκηση 11 Αμερικανών προέδρων και τον οποίο είχε ανακαλύψει η Τζάκι Κένεντι.

Η εγγονή του Σάντα Τέιλορ Γκάι, δήλωσε στο CNN πως ο παππούς της πέθανε στις 12 Μαΐου. «Ήταν αυθεντικός. Ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος. Πολύ δοτικός, ποτέ δεν έκανε φασαρία και παράπονα. Πάντα έλεγε ότι έζησε μια ευλογημένη ζωή» ανέφερε.

Αυτό ήταν το δεξί χέρι της Τζάκι Κένεντι που "έφυγε" από τον κορωνοϊό και βύθισε στο πένθος τον Λευκό Οίκο

Ο επί πολλά χρόνια μπάτλερ άρχισε να εργάζεται στον Λευκό Οίκο το 1957 υπό τον τότε πρόεδρο Ντουάιτ Αιζενχάουερ ως καθαριστής. Πήρε προαγωγή σε μπάτλερ υπό την προεδρία του Τζον Κένεντι, μια κίνηση που ενορχηστρώθηκε από την πρώην πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι, καθώς αυτή ήταν που τον είχε παρατηρήσει αρχικά, όπως δήλωσε η εγγονή του Τζαμίλα Γκάρετ. «Η Τζάκι Κένεντι τον προήγαγε σε μπάτλερ λόγω της σχέσης τους. Ήθελε να διασφαλίσει πως θα συνέβαινε αυτό και έκανε ότι μπορούσε για να πραγματοποιηθεί».

Σύμφωνα με την άλλη εγγονή του, Σάντα Τέιλορ Γκάι, ο Τζέρμαν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο το 1997, αλλά επέστρεψε ξανά το 2003. Έφυγε τελικά το 2012, ως μετρ υπό τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με την ίδια, ο παππούς της υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2011 και οι Ομπάμα βεβαιώθηκαν πως θα λάμβανε την καλύτερη φροντίδα όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο, στέλνοντάς του μάλιστα και λουλούδια. Στο τέλος της καριέρας του, ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τον Τζέρμαν για τα περισσότερα από 50 χρόνια υπηρεσίας του με μια πλακέτα και ένα κέρμα που εκπροσωπούσε κάθε πρόεδρο που υπηρέτησε.

Ο αποχαιρετισμός της Μισέλ Ομπάμα

Μάλιστα, μια φωτογραφία του Τζέρμαν που στέκεται στο ασανσέρ μαζί με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο και την Μισέλ Ομπάμα, συμπεριλήφθηκε στα απομνημονεύματα της πρώην Πρώτης Κυρίας, το «Becoming». Η Μισέλ Ομπάμα σε δήλωσή της στο CNN χθες ανέφερε πως η πρώην Πρώτη Οικογένεια ήταν τυχερή που γνώρισε τον Τζέρμαν και πως είχε γενναιόδωρο πνεύμα. «Με την καλοσύνη και την φροντίδα του, ο Γουίλσον Τζέρμαν βοήθησε να γίνει ο Λευκός Οίκος σπίτι για δεκαετίες πρώτων οικογενειών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. Η υπηρεσία τους προς τους άλλους – η προθυμία του να πάει όλο και πιο πέρα για την χώρα που αγαπούσε και όλους εκείνους των οποίων την ζωή άγγιξε – είναι μια κληρονομιά άξια του γενναιόδωρου πνεύματός του. Ήμασταν τυχεροί που τον γνωρίσαμε. Ο Μπαράκ κι εγώ στέλνουμε την ειλικρινή μας αγάπη και τις προσευχές μας στην οικογένειά του».

Εκτός όμως από την Μισέλ Ομπάμα, και η πρώην Πρώτη Κυρία Χίλαρι Κλίντον έγραψε στο Twitter για το πόσο λυπούνται με τον σύζυγό της, Μπιλ Κλίντον, για τον θάνατο του πρώην μπάτλερ του Λευκού Οίκου. «Ο Τζέρμαν υπηρέτησε ως μπάτλερ του Λευκού Οίκου σε 11 προεδρίες και έκανε γενιές πρώτων οικογενειών να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. Τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στα αγαπημένα του πρόσωπα» ανέφερε στην ανάρτησή της. Πάντως και στην Ελλάδα είχαμε εξελίξεις αφού βρέθηκε στο Δημόσιο κρούσμα κορωνοϊού. Δείτε εδώ τι αναφέρουν οι πληροφορίες. Που εργαζόταν;

Πηγή: iefimerida.gr

Θρήνος όμως ήρθε και με την είδηση ότι "έφυγε' από κορωνοϊό ο Κιοτάκα Σουετάκε

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιαπωνία ο θάνατος του 28χρονου παλαιστή του σούμο, Σομπούσι.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Ομοσπονδία Σούμο ο Σομπούσι, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Κιοτάκα Σουετάκε, άφησε την τελευταία του πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο Σουετάκε είναι ο πρώτος παλαιστής του σούμο που χάνει τη ζωή του από τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός και το πρώτο θύμα στην Ιαπωνία ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Κιοτάκα Σουετάκε παλαιστής Σούμο πέθανε από κορωνοϊό

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία ο 28χρονος παλαιστής ανέβασε πυρετό στις 4 Απριλίου αλλά δεν κατάφερε να υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό ή να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Αυτό συνέβη τέσσερις ημέρες αργότερα όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Κατά την ίδια ανακοίνωση ο Σουετάκε έπασχε και από διαβήτη.

«Πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή σαν παλαιστής που ήταν. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

πηγή: protothema.gr