Κορωνοϊός: 3 νέα κρούσματα - Στους 171 οι νεκροί

Η ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 3 νέα κρούσματα - Στους 171 οι νεκροί

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Πριν από μερικά λεπτά έγινε γνωστή η ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα, με τον λοιμωξιολόγο να ανακοινώνει, 3 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, και δύο ακόμα θανάτους, με το σύνολο των νεκρών να φτάνουν τους 171.

Ανακοινώνονται 3 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2876, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 613 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1458 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

20 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. 7 (35.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Δείτε εδώ τις πρώτες πληροφορίες για τον 171ο νεκρό από κορωνοϊό.

99 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 171 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 152.998 κλινικά δείγματα.

Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωση

Τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, έγινε γνωστό και πως ένας θρύλος του NBA είναι θετικός στον ιό

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση, πως ένας από τους θρύλους του NBA, που έγραψε το όνομά του στην ιστορία της λίγκας με χρυσά γράμματα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο ίδιος, μέσα από επίσημη ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό το γεγονός.

Ο θρύλος του ΝΒΑ, Πάτρικ Γιούιν, αποτέλεσε ένα από τα θύματα του επικίνδυνου ιού, γεγονός που επιβεβαίωσαν από κοινού τόσο ο ίδιος όσο και το Τζόρτζταουν, στο οποίο εργάζεται ως προπονητής από το 2017.

Ο 57χρονος Γιούιν τοποθετήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter για το γεγονός, σημειώνοντας: «Βρέθηκα θετικός στον κορονοϊό. Ο ιός είναι σοβαρός και δεν πρέπει να τον παίρνετε χαλαρά. Θέλω να ενθαρρύνω τους πάντες να μείνουν ασφαλείς και να φροντίζουν τους αγαπημένους τους». Ο Γιούιν τέθηκε σε απομόνωση σε νοσοκομείο της περιοχής του Τζόρτζταουν.

Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει και τα 12 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Λάρισα. Δείτε εδώ τις πρώτες πληροφορίες.

Πάτρικ Γιούιν κορωνοϊός

Ο Πάτρικ Γιούιν έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία στο ΝΒΑ, όντας μέλος του Ηall of Fame από το 2008. Αγωνίστηκε στο ΝΒΑ για 15 χρόνια, με το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του να τον βρίσκει στους Νικς, ενώ φόρεσε της φανέλα των Σούπερσονικς και Μάτζικ, έχοντας κατά μέσο όρο 22.8 πόντους, 10.4 ριμπάουντ και 2.7 κοψίματα.

Πηγή: ethnos.gr