34χρονη Καλλιθέα: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για το οξύ

Εξελίξεις στην υπόθεση

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
34χρονη Καλλιθέα: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για το οξύ

Εξελίξεις έχουμε με την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι που έγινε εις βάρος της 34χρονης στην Καλλιθέα. Πλέον οι αρχές έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για το οξύ, που μόλις βγήκαν. Διαβάστε παρακάτω τι έδειξαν.

Θειικό οξύ, δηλαδή με απλά λόγια βιτριόλι, είναι το υγρό που η 35χρονη μασκοφόρος με τα μαύρα ρούχα έριξε στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας. Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ανόργανη καυστική ουσία η οποία χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και δεν πωλείται στο εμπόριο.

Αυτό είναι το πόρισμα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι οποίες έδειξαν ακριβώς το «όπλο» της μυστηριώδους γυναίκας που θέλησε με αυτό τον φρικαλέο τρόπο να διαλύσει το πρόσωπο της όμορφης Ιωάννας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν από πού μπορεί να προμηθεύτηκε το βιτριόλι η δράστις, τι άκρες είχε ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο μέσω οδηγιών από το διαδίκτυο να το παρασκεύασε μόνη της.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν την εξέταση του υλικού από τις κάμερες έτσι ώστε να εντοπίσουν το δρομολόγιο της άγνωστης γυναίκας ενώ το απόγευμα αν πάρουν το «οκ» από τους γιατρούς θα επισκεφθούν την κοπέλα στο νοσοκομείο με την ελπίδα ότι θα ανακαλέσει στη μνήμη της γεγονότα που θα ρίξουν φως στον λαβύρινθο των ερευνών.

Οι έρευνες

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι, αν και πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση, θα φτάσουν γρήγορα στην εξιχνίασή της. Εκτός από τα βίντεο των 12 ωρών που βλέπουν και ξαναβλέπουν, έχουν χωρίσει σε τέσσερις κύκλους τα άτομα που θα καταθέσουν και προέρχονται από το επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον της 34χρονης.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τις φίλες και συναδέλφους από τη δουλειά της τον τελευταίο χρόνο στην ασφαλιστική εταιρεία. Τα όσα έχουν καταθέσει, πάντως, δεν διευκολύνουν την έρευνα, καθώς τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από τις μαρτυρίες δεν δίνουν στις Αρχές το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα του μυστηρίου.

Ο δεύτερος κύκλος καταθέσεων αφορά τα πρόσωπα που η Ιωάννα γνώρισε τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, όταν εργαζόταν στο λογιστήριο αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Και εδώ, λένε οι αστυνομικοί, οι μάρτυρες κατέθεσαν γεγονότα περασμένων χρόνων που είναι υπό διερεύνηση.

Οι άλλοι δύο κύκλοι αφορούν μάρτυρες από τις προηγούμενες δουλειές της και παλιούς φίλους. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι αστυνομικοί είναι ότι η δράστις δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να της παραμορφώσει το πρόσωπο. Δεν αποκλείουν να είχε κάποιο προσωπικό θέμα μαζί της τα οποίο η 34χρονη είτε δεν το γνώριζε, είτε δεν του είχε δώσει σημασία, είτε ακόμη και να γνώριζε το πρόβλημα αλλά όχι το πρόσωπο. Γι’ αυτό και δεν το αναγνώρισε στο τετ α τετ των τεσσάρων δευτερολέπτων.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του θύματος Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» δηλώνει: «Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή αναζητείται από την Ασφάλεια υλικό από κάμερες της ευρύτερης περιοχής και εξετάζονται άτομα από το κοινωνικό, επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος. Θεωρώ ότι στο άμεσο μέλλον θα εντοπιστεί ο/η δράστης.

Πρόκειται για ένα αδιανόητο έγκλημα, η άτυχη κοπέλα είναι σε κατάσταση σοκ και οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να διασώσουν την όρασή της. Οι βλάβες που έχει υποστεί είναι σοβαρότατες και εκτεταμένες και θα υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα αποκατασταθούν πλήρως. Η ίδια δεν έχει μέχρι στιγμής καταθέσει στις αστυνομικές αρχές γιατί δεν είναι σε θέση, πλην όμως η επιθυμία της είναι να συλληφθεί άμεσα και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο/η δράστης της αποτρόπαιας αυτής πράξης. Αυτό που μου μετέφερε είναι ότι της επιτέθηκε μάλλον γυναίκα, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβε να συγκρατήσει χαρακτηριστικά.

Δεν είχε δεχτεί ποτέ απειλές, ούτε αντιμετώπιζε προβλήματα με οποιονδήποτε και δεν μπορεί να διανοηθεί ποιος ή ποια διέπραξε αυτή την αποτρόπαια πράξη". Να σημειωθεί την ίδια ώρα ότι μιλώντας σε άλλο μέσο ο δικηγόρος της προέβη και σε μια σημαντική διάψευση. Διαβάστε εδώ τα όσα είπε.

Πηγή: protothema.gr

34χρονη Ιωάννα επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

Καλλιθέα: Πριν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για το οξύ, που μόλις βγήκαν, είχαμε και μια σοκαριστική μαρτυρία για την επίθεση στην 34χρονη γυναίκα - Τι βρέθηκε;

Η υπόθεση με την επίθεση στην Καλλιθέα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με νέες πληροφορίες να έρχονται συνεχώς στο φως. Η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά την μαυροφορεμένη γυναίκα που φέρεται να είχε στήσει καρτέρι στην άτυχη 34χρονη.

Τώρα μια γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης μίλησε στην εκπομπή του ANT1, λέγοντας ότι σε θάμνο έξω από τον χώρο που εργάζεται - και ο οποίος είναι δίπλα στην εργασία της 34χρονης - βρήκε πεταμένο ένα γάντι. Η ίδια είπε μάλιστα ότι της φάνηκε περίεργο γιατί ήταν σαν κάποιος να το είχα χώσει εκεί για να το κρύψει. "Δεν ήταν απλά πεταμένο" είπε.