Έκτακτο: 4 νέα κρούσματα - Στους 172 οι νεκροί

Η ενημέρωση του Υπουργείου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτο: 4 νέα κρούσματα - Στους 172 οι νεκροί

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, σήμερα ανακοινώθηκαν, 4 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 172.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2882, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.Από αυτά, 627 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1640 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 5 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 101ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο νεκρό και 172 θανάτους συνολικά στη χώρα, δείτε εδώ πληροφορίες σχετικά με τον 172ο νεκρό. Οι 51 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 155037 κλινικά δείγματα.

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να μειώνονται, πάρθηκε η απόφαση να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία

Ενημέρωση αναφορικά με τα δημοτικά σχολεία και την επιστροφή στα θρανία κάνει αυτήν την ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αλλά και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας.

"Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών κι όλων των οι εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής είπε μεταξύ άλλων η υπουργός που σημείωσε ακόμα ότι φέτος η χρονιά θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου.

Έτσι μέχρι τότε τα σχολεία αναμένεται να είναι ανοιχτά, ενώ οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου. Η υπουργός σημείωσε ακόμα ότι δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι:

  • οι τάξεις θα έχουν έως 15 μαθητές
  • προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες
  • προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων
  • προαιρετική η χρήση μάσκας και στα σχολεία και στα σχολικά.

Δείτε το live με τα όσα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι χθες (Κυριακή 24/5) είχαμε την ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σύμφωνα με την οποία:

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

  • οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
  • οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
  • οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Εξελίξεις είχαμε ωστόσο και αναφορικά με τα γυμναστήρια. Δείτε εδώ πότε αλλά και κυρίως πώς θα ανοίξουν.

άδειος δρόμος Αθήνα απαγόρευση κυκλοφορίας