Ανακοίνωση "βόμβα" από τον Σωτήρη Τσιόδρα - Τι συνέβη;

Τι αποκάλυψε για την ενημέρωση

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Ανακοίνωση

Ανακοίνωση "βόμβα" από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την ενημέρωση. Όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, σταματάει από εδώ και πέρα η τηλεοπτική ενημέρωση. Ο ίδιος συγκίνησε με τα λόγια του.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει πλέον να έχει το καθημερινό ραντεβού με τους πολίτες.

Τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη για καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση και με πολύ συγκίνηση αναφέρθηκε στη δική του μάχη όλους αυτούς τους μήνες.

«Παρέμεινα μαθητής περισσότερο παρά καθηγητής , κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα. Ο σύγχρονος κόσμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ιό, η επιστήμη παραμένει πιστή στους κανόνες και θα συνεχίσει να παραμένει κοντά στους πολίτες. Επανέλαβα πολλές φορές αυτό που είναι το μοναδικό δεδομένο στην επιστήμη, η αβεβαιότητα. Αισθάνθηκα κοντά σας κι ας μην επικοινωνούσα με φυσικό τρόπο. Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου θα παραμείνω ως επιστήμονας. Ωστόσο σοκάρει μια νέα αποκάλυψη για τον ιό. Πρέπει να το διαβάσετε

Θέλω να επιστρέψω κ εγώ σταδιακά στα υπόλοιπα καθήκοντα μου, δεν χρειάζεται αυτή η τακτική ενημέρωση, το πραγματικό R ήταν πολύ κάτω από το 1. Φτάσαμε με πολύ κόπο πολύ μακριά για να επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Θυμίζουμε ότι στην χθεσινή συνέντευξή του ο κ.΄ Μητσοτάκης είχε πει ότι ο κ. Τσιόδρας θα παραμείνει σύμβουλός του.

πηγή: elefterostypos.gr

Λίγο πριν ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Μέσα από την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, έγινε γνωστό πως καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από την άλλη δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 173.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, είναι 2.838, με το 55,2% να είναι άνδρες και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες.

Συνολικά, 18 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη. Οι έξι είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84,2% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 100 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ενώ ο κορωνοϊός συνεχίζει να κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας, οι Αθηναίοι δείχνουν να τον έχουν ξεχάσει και να συνωστίζονται στο κέντρο. Δείτε εδώ εικόνες από τη λαοθάλασσα που σχηματίστηκε.

Σήμερα δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 171. Το 29,2% ήταν γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 76 έτη. Το 94, 7% ήταν ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 153.963 τεστ.