Αδιανόητο - Το λάθος του Σωτήρη Τσιόδρα που δεν πρόσεξε κανείς

Το μεγάλο φάουλ στο "αντίο" του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αδιανόητο - Το λάθος του Σωτήρη Τσιόδρα που δεν πρόσεξε κανείς

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στη χθεσινή, τελευταία, ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, μιας και ο γνωστός λοιμωξιολόγος, έκανε ένα λάθος στο ποίημα που εκφώνησε για να αποχαιρετήσει τον κόσμο, το οποίο ωστόσο δεν πρόσεξε κανείς.

«Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι. Πολύ… Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους. Πολύ… Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς. Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι. Που δε με νοιάζει να με θυμούνται. Που μπορώ και κλαίω ακόμα…». Με αυτά τα λόγια έκλεισε τη χθεσινή ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να ευχαριστήσει τους πολίτες που του έδειξαν τόση εμπιστοσύνη κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Δείτε ωστόσο τα κρούσματα και τους θανάτους που ανακοινώθηκαν εχθές.

Το λάθος που έκανε ο Σωτήρη Τσιόδρας

Ο έμπειρος λοιμωξιολόγος, σχολίασε πως το συγκεκριμένο απόσπασμα, είναι από ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, ωστόσο όπως αποδείχθηκε, οι στίχοι αυτοί δεν ανήκουν στον κορυφαίο ποιητή.

Η Έλενα Ακρίτα, μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, διευκρίνισε, πως το συγκεκριμένο ποίημα το δημοσίευσε το 2009, ο blogger με το ψευδώνυμο, «Ο βιολιστής στη Στέγη» και έχει τίτλο «Παραμύθι χωρίς θέα».

Έλενα Ακρίτα σχόλιο για Σωτήρη Τσιόδρα

Έτσι αποχαιρέτησε την καθιερωμένη ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει πλέον να έχει το καθημερινό ραντεβού με τους πολίτες.

«Παρέμεινα μαθητής περισσότερο, παρά καθηγητής, κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα. Ο σύγχρονος κόσμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ιό, η επιστήμη παραμένει πιστή στους κανόνες και θα συνεχίσει να παραμένει κοντά στους πολίτες. Επανέλαβα πολλές φορές αυτό που είναι το μοναδικό δεδομένο στην επιστήμη, η αβεβαιότητα. Αισθάνθηκα κοντά σας κι ας μην επικοινωνούσα με φυσικό τρόπο. Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου θα παραμείνω ως επιστήμονας.

Θέλω να επιστρέψω κ εγώ σταδιακά στα υπόλοιπα καθήκοντα μου, δεν χρειάζεται αυτή η τακτική ενημέρωση, το πραγματικό R ήταν πολύ κάτω από το 1. Φτάσαμε με πολύ κόπο πολύ μακριά για να επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα», τόνισε μεταξύ άλλων.