Σεισμός στην Κρήτη

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη το μεσημέρι της Πέμπτης. Το νησί τις τελευταίες ημέρες έχει συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν είναι αρκετά δυνατές ή ακόμα και ανησυχητικές.

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Με τον Εγκέλαδο να «ταρακουνάει» νωρίτερα και την Βέροια.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος τα 2 χλμ. και απείχε 98 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο.

Τα ξημερώματα, επίσης, έκανε σεισμό 4 ρίχτερ και σε μία ακόμα περιοχή της Ελλάδας, δείτε εδώ!

Σεισμός Κρήτη: Ταρακουνήθηκε ξανά το νησί!

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 05:08, στην Κρήτη. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει και ανοιχτά της Πύλου.

Σεισμός τώρα στην Κρήτη

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 60 χλμ. Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 135 χλμ. νότια του Ηράκλειου Κρήτης.

Η εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα για τους σεισμούς στην Κρήτη

Ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη και ανέφερε μάλιστα πως "η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες". Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

«Από τις 2 Μαΐου, οπότε και εκδηλώθηκε ένας μεγάλος σεισμός της τάξης των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουμε μια πληθώρα σεισμών που εκδηλώνονται στο ίδιο σεισμογενή χώρο και πρόκειται σίγουρα για μετασεισμούς», δήλωσε ο κ. Λέκκας μιλώντας στο Mega.

Η σεισμική αυτή δραστηριότητα θα διαρκέσει και για τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς όμως την ίδια ένταση και την ίδια συχνότητα. Σχολιάζοντας τα σενάρια Τούρκου σεισμολόγου περί μεγάλου σεισμού στην Κρήτη που θα επηρεάσει και την Τουρκία, ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης δεν εντάσσεται στο ίδιο γεωδυναμικό πλαίσιο και είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.