Τζορτζ Φλόιντ: Νέο βίντεο σοκ από την δολοφονία του - Τρεις αστυνομικοί γονάτισαν πάνω του

Σοκαριστικό

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Τζορτζ Φλόιντ: Νέο βίντεο σοκ από την δολοφονία του - Τρεις αστυνομικοί γονάτισαν πάνω του

Νέο βίντεο σοκ από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Τρεις αστυνομικοί γονάτισαν πάνω του και του πίεζαν το κεφάλι με αποτέλεσμα εκείνος να μην μπορεί να αναπνεύσει. Οι εικόνες είναι πραγματικά τραγικές.

Νέο βίντεο από τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ καταγράφει από άλλη γωνία περαστικός.
Στο βίντεο φαίνονται τρεις αστυνομικοί να έχουν γονατίσει πάνω στον Φλόιντ ενώ αυτός ακούγεται να προσπαθεί να ανασάνει.

«Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ» ικετεύει ο Φλόιντ τους αστυνομικούς λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του.

«Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω» προσπαθεί να ψελίσσει ο 46χρονος. Δείτε εδώ και τον χαμό που επικρατεί στην Αμερική με την δολοφονία του.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: iefimerida.gr

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η πρώτη απόφαση για τους αστυνομικούς που τον σκότωσαν εν ψυχρώ!

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την δολοφονία του αφροαμερικάνου στις ΗΠΑ, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικούς! Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η πρώτη απόφαση που πάρθηκε γι' αυτούς είναι η απομάκρυνσή τους από το αστυνομικό τμήμα!

Ωστόσο, η Αμερική έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά αφού οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εξαγριωμένοι (δείτε εδώ το βίντεο που κυκλοφόρησε!). Τα νέα, επίσης, στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως οι αστυνομικοί είχαν ιστορικό βίας.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ

Η απόφαση για τους αστυνομικούς που δολοφόνησαν τον Τζορτζ Φλόιντ

Η αστυνομία αποφάσισε την απομάκρυνση του αστυνομικού που προκάλεσε με το γόνατό του ασφυξία στον Τζορτ Φλόιντ, καθώς και άλλων τριών που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Κοινή συνισταμένη των δύο, που πρωταγωνιστούν στο βίντεο της κτηνωδίας, είναι οι εις βάρος καταγγελίες για χρήση αστυνομικής βίας. Τον Ντέρεκ Τσάβιν, ο οποίος είχε καθηλώσει τον Φλόιντ στην άσφαλτο, βαραίνουν 18 καταγγελίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται υπό έρευνα, ενώ ο ασιατικής καταγωγής Του Τάο, είχε έξι καταγγελίες, μία εκ των οποίων παραμένει υπό έρευνα. Οι άλλοι δύο, ο Τόμας Λέιν και ο Τζέι Αλεξάντερ Αλεξάντερ δεν είχαν να παρουσιάσουν καταγεγραμμένο ιστορικό βίας.

Στην πόλη πάντως, κυκλοφορούν αφίσες με το ποιόν του Ντέρεκ Τσάβιν, στις οποίες καταγράφονται τα έργα και οι ημέρες του αστυνομικού της Μινεάπολης.

Παρ' ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, οι ειδικοί ερευνητές της αστυνομίας κάνουν λόγο για λαβή που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί και που απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση.

Προτεραιότητα η έρευνα για το υπουργείο Δικαιοσύνης

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κάνει την έρευνα για τον θάνατο του Φλόιντ «ύψιστης προτεραιότητας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Erica MacDonald, εκπρόσωπος της Μινεσότα. Η Μακντόναλντ είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Γενικός Εισαγγελέας Μπιλ Μπαρ παρακολουθούν "άμεσα και ενεργά" την υπόθεση. «Είναι κρίσιμο, είναι απαραίτητο, είναι επιτακτική ανάγκη η έρευνα να γίνει σωστά. Και αυτό θα κάνουμε», τόνισε.

Ωστόσο, καμία ομοσπονδιακή ή πολιτειακή κατηγορία κατά των αξιωματικών δεν ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου.